Közélet

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat! - Advent Expressz Szegedről Bécsbe

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!  - Advent Expressz Szegedről Bécsbe

2015. október 22., csütörtök
Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!  - Advent Expressz Szegedről Bécsbe
advent_becs

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. a nagy érdeklődésre való tekintettel, idén negyedik alkalommal indítja el közvetlen adventi járatát, a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2015. november 28-án gördül ki a szegedi vasútállomásról.

A vidéki nagyvárosok közül elsőként, 2012-ben Szegedről indult útnak először az Advent Expressz. Idén november 28-án, szombaton hajnalban szállhatnak fel a szegedi utasok a „Napfény Advent Expressz” fedélzetére, hogy kellemes hangulatban tehessenek ismét egy karácsonyi vásárlással egybekötött, hangulatos téli kirándulást, a csodás fényekben úszó császárvárosban. A „Wiener Adventzauber” (bécsi adventi varázslat) alkalmából a Rathausplatz fénylő mesevilággá változik és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárrá alakulnak át. A Maria-Theresien-Platz standjai karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál. A schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár a császári kulisszák világával fűszerezi az ünnepi hangulatot. Fakultatív programként a Schönbrunni palota és díszkert is megtekinthető, mely télen is csodálatos látványt nyújt. A különböző tárlatvezetésekről és az árakról a

www.schoenbrunn.at

oldalon található részletes információ. A Napfény Advent Expresszen igazán Élmény az utazás! A vonat fedélzetén ünnepi hangulat és magas színvonalú vasúti szolgáltatások - host és hostessek, üdvözlőital és falatkák, utastájékoztatás hangosbemondón keresztül, hangulatos étkezőkocsi kedvező árakkal, játékos Totó értékes nyereményekkel, térkép és szótár, búcsúajándék - várja az utasokat. A hosszú utazásokra specializálódott, kényelmes, tiszta vasúti kocsikban névre szóló a helybiztosítás standard és Pullman Club osztályon is. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek az odaútban reggelizni, visszaútban vacsorázni vágyók. A Orfeum bulikocsiban a zenés-táncos szórakozást kedvelőket rophatják. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe ezen utazás alkalmával egy törzsutas pecsét kerül. A Napfény Advent Expressz Szeged –Kistelek- Kiskunfélegyháza – Kecskemét- Nagykőrös – Cegléd – Bécs útvonalon közlekedik felszállási lehetőséget biztosítva a fent említett állomásokon. Részvételi díj standard osztályon (Szeged, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nagykőrös, Cegléd felszállással) felnőtt teljes áru: 12.990 Ft/fő, gyermek (4-14 éves korig): 8.990 Ft/fő áron váltható. Gyermekeknek 4 éves korig az utazás külön ülőhely nélkül díjmentes. Részvételi díj Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál 20.990 Ft/fő áron váltható. A 2015. november 28-án Szegedről 4.45-kor induló adventi járat 11.13-ra érkezik Bécs/Wien Westbahnhof pályaudvarra, ahonnan 17.24-kor indul vissza, és 23.44-kor érkezik meg utasaival Szegedre.

Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyazonosító okmány szükséges.

Részvételi jegyek a MÁV Nosztalgia Kft. vidéki partnerhálózatánál elővételben válthatók, Szegeden az alábbi utazási irodákban:

Adria Tours (Szeged, Kárász u. 9.), C & T Hungary (Szeged, Dugonics tér 12.), Montana Tours (Szeged, Somogy Béla u. 20.), N+Szeged (Szeged, Feketesas u. 19-21.) OTP Travel (Szeged, Kárász u. 15.), Top Tours Utazási Iroda Kft. (Szeged, Szentháromság u. 15.) Menetrend, jegyárak és további bővebb információ

ITT

. Az „Napfény Advent Expressz” programjáról

ITT

olvashat bővebben.

Idén is indul Advent Expressz Bécsbe Szegedről! Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=582532

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.