Bulvár

Elrendelték a Dorozsmai úti halálos balesetet okozó sofőr előzetes letartóztatását

Elrendelték a Dorozsmai úti halálos balesetet okozó sofőr előzetes letartóztatását

2015. október 27., kedd
Elrendelték a Dorozsmai úti halálos balesetet okozó sofőr előzetes letartóztatását
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombat éjjel vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása november 27-ig tart.

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta

K. M.

gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy

október 24-én 22 óra körül a Dorozsmai úton

ittas állapotban vezette Fiat Punto típusú személygépkocsiját, öt utast szállítva. A gyanúsított éjszakai borult, párás látási viszonyok között száraz úttesten közlekedett Szeged felől Dorozsma irányába 160 km/h-ás sebességgel. A gyanúsított ittas állapotából adódóan a Dorozsmai úti vasúti átjáró utáni jobbra ívelő útkanyarulatból kihajtva továbbra is jelentős sebességtúllépéssel haladt az úton, majd a személygépkocsi két kerékre dőlve sodródni kezdett, áttért a bal oldali útpadkára, ahol egy fának ütközött, végül egy ház kerítését átszakítva az ingatlan udvarán balra dőlve megállt. A baleset következtében az utasok közül egy ember életét vesztette, míg ketten 8 napon túl gyógyuló súlyos, illetve ketten 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya okán (kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése estén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Ezt meghaladóan a gyanúsított büntetett előélete és azon körülmény alapján, hogy a bűncselekményt más büntetőeljárás hatálya alatt látszik megvalósítani, alappal lehet következtetni arra is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be házi őrizet elrendelése érdekében, így a végzés nem jogerős.

Elrendelte a Szegedi Járásbíróság annak a férfinek az előzetes letartóztatását, akit halált okozó ittas állapotban elkö...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.