Bulvár

Előzetes letartóztatásban a nagyfai fogolyzendülés feltételezett kezdeményezői

Előzetes letartóztatásban a nagyfai fogolyzendülés feltételezett kezdeményezői

2015. október 26., hétfő
Előzetes letartóztatásban a nagyfai fogolyzendülés feltételezett kezdeményezői
Illegális bevándorlás - Elõzetes letartóztatásba kerültek

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság hétfőn annak a tíz migránsnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint a kezdeményezője volt a nagyfai idegenrendészeti őrzött szálláson pénteken történt fogolyzendülésnek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc

elmondta, a bíróság a szökés, elrejtőzés, illetve egyes gyanúsítottak esetében a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését. Péntek reggel az őrzött szállás egyik körletében a fogvatartottak eltorlaszolták több zárka bejáratát. Az egész nap tartó erőszakos cselekmények során - amelyekben csaknem hetvenen vettek részt - a fogvatartottak tönkretették a zárkák fűtését, kitörték az ablakokat, nem fogadták el az élelmet, és éhségsztrájkkal is fenyegetőztek. Csak késő estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg a helyiségeket. Ezt követően a cselekmények feltételezett kezdeményezőit az ország különböző büntetés-végrehajtási intézeteiben helyezték el. Fogolyzendülés kezdeményezésének bűntette miatt hét iraki, két szír és egy szerb állampolgár ellen indult büntetőeljárás. A gyanúsítottak között vannak olyan migránsok, akik tiltott határátlépés szabálysértés miatt kerültek idegenrendészeti őrizetbe, másokat a határzár tiltott átlépésének bűntette miatt már jogerősen elítélt a bíróság, ők a kitoloncolásra vártak. A szerb állampolgárt embercsempészet miatt nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság - tudatta a csoportvezető ügyész.

Előzetesbe került az a tíz migráns, aki a gyanú szerint kirobbantotta a nagyfai fogolyzendülést - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=583947

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.