Közélet

Először Szegeden a Startup-jogról

Először Szegeden a Startup-jogról

2015. október 10., szombat
Először Szegeden a Startup-jogról
Startup

A startup vállalkozásokra vonatkozó jogszabályokról, veszélyekről, lehetőségekről tart előadást Bóné László szakértő október 14-én, szerdán 17 órától az SZTE ÁJTK Kari Társalgójában, a Pro Jure Közösség szervezésében.

Magyarországon az elmúlt 6-8 évben jelentek meg először az úgynevezett startup vállalkozások, amelyek rövid idő alatt a mindennapjaink részévé váltak. Ki ne ismerné a Facebookot, az Instagramot, a Prezit, az E-bayt vagy ki ne hallott volna már a közösségi autómegosztásról? Azonban e rendkívül gyorsan fejlődő terület jogi vonatkozásairól érdemtelenül kevés szó esik.

Nem csak jogászoknak

"Itt a lehetőség, hogy a Pro Jure Közösség legújabb előadásán bepillantást nyerj a startupok, innovatív vállalkozások világába és megismerd e komplex terület jogi vonatkozásait! Meghívott előadónk, a téma egyik legkiválóbb hazai ismerője,

Bóné László

startup szakértő, a Bóné Ügyvédi Iroda vezetője, aki az Amerikai Egyesült Államokban szerezte MBA végzettségét, okleveles adótanácsadó. Egyaránt képvisel startupokat, illetve befektetőket, ezáltal jól ismeri a piaci szereplők igényeit és az ezekre alkalmazandó jogi megoldásokat is. Közel tíz évet töltött el két multinacionális ügyvédi irodánál, illetve a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnél, azáltal nagy tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi gyakorlatot illetően" - invitálnak a szervezők..

Az előadás témái:

-Beszélhetünk- e startup jogról? -Mire kell figyelnünk egy startup cég alapításánál? -Szabadalmak és szellemi alkotások joga a startupok életében. -Védd az ötleted! – avagy ötletgazda és befektető védelem a magyar jogban. -Startupokra vonatkozó nemzetközi szabályok átvételének lehetőségei és korlátai a magyar jogban.

Ki ne ismerné a Facebookot, az Instagramot, a Prezit, az E-bayt vagy ki ne hallott volna már a közösségi autómegosztásról?KLIKK: http://szegedma.hu/?p=579087

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.