Bulvár

Drága lett a reptéri transzfer a szegedi taxisnak

Drága lett a reptéri transzfer a szegedi taxisnak

2015. október 12., hétfő
Drága lett a reptéri transzfer a szegedi taxisnak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai rendszeresen ellenőrzik a személyszállítással foglalkozókat. Legutóbb egy reptéri transzfert igényeltek és ellenőriztek, amely bírsággal zárult.

Az ellenőrök telefonon rendelték meg a transzfert, hogy a Londonba induló repülőgépet elérjék. Az utazás napján a cég sofőrje összesen négy utast vett fel szegedi lakhelyükön, akikkel elindult Budapestre. Az autópálya egyik parkolójában rövid pihenőidőt beiktatva elkérte az utasoktól a viteldíjat. Bizonylatot a négy utasból csak egynek állított ki, aki előre jelezte, hogy azt költségként kívánja elszámolni. A többi utas – köztük az ellenőrök – a célállomásig, azaz a Liszt Ferenc Repülőtérig nem kaptak semmilyen bizonylatot. Az ilyen esetekben az alkalmazott nem csak a költségvetést, hanem saját munkaadóját is megkárosíthatja azzal, hogy csak az utasok egy részének ad bizonylatot. A nyugtaadás elmulasztása miatt 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki a NAV a vállalkozás terhére, és az alkalmazott is bírságolható 50 ezer forintig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.