Bulvár

Cicaparadicsom épült a Tappancs-tanyán + FOTÓK

Cicaparadicsom épült a Tappancs-tanyán + FOTÓK

2015. október 7., szerda
Cicaparadicsom épült a Tappancs-tanyán + FOTÓK
tappancs_tanya_cicahaz_03

Valódi cicajátszótérrel és relaxációs szobával gazdagodott a Tappancs-tanya az állatok világnapjára. A karanténból kikerült kölyök óvodában, a felnőtt macskák pedig kanapés helyiségben várhatják az örökbefogadást.

"Több mint egy éve, hogy aktív kapcsolatban vagyunk külföldi állatmentő szervezetekkel. Az egyik osztrák partnerünk jelezte, hogy támogatói segítséggel hozzájárulna egy cicaház kialakításához a Tappancs-tanyán. A két konténert már fél éve megkaptuk, ez idő alatt a menhely teljes területén újrakötöttük az elektromos hálózatot, illetve saját forrásból megterveztük a cicaházhoz tartozó kifutót kerítéssel, játékokkal. Mostanra, az állatok világnapjára végeztünk a munkálatokkal" - vázolta fel portálunknak a Tappancs Állatvédő Alapítvány háza táján történteket

Szerencsés Tilla

, az alapítvány kuratóriumi tagja. A cicaház a karanténból kikerült macskák otthona. A kölykök, elválasztva a felnőttektől, itt várnak a szerető gazdira. A kicsik előtt mindig nyitva áll a cicaóvoda játékokkal, mászókákkal, kaparókkal, miközben a felnőttek a szomszédos szobában pihe-puha kanapékon dorombolhatnak. Az ablakon át szabad kijárásuk van a házat körülölelő kennelbe; az alapítvány munkatársai sokat nyomoztak az interneten, milyen legyen az ideális cicaparadicsom. Épül, szépül a Tappancs-tanya, ugyanis párhuzamosan a cicaházzal egy másik projekt is beindult a Sia Dűlői menhelyen. "Hónapokkal ezelőtt elindult egy pályázat a legnagyobb brit állatmentő szervezet gondozásában. Róluk azt kell tudni, rendszeresen írnak ki oktatási célokat támogató projekteket külföldi menhelyek részére, most azonban rendhagyó módon felújításra kaptunk forrást. Az a nagy ház, ahová a karanténból kikerült, oltott és ivartalanított, már örökbe fogadható kutyákat helyezzük el, teljesen új speciális sav- és lúgálló betonozást kap." Ez a bizonyos ház azonban a felújítás végéig üzemképtelen, így a Tappancs kénytelen volt létszámstopot elrendelni november végéig. Ha minden az ütemterv szerint halad, és egyelőre erre jó esély van, jövő hónap végétől felgyorsulhat az elárvult kutyusok befogási folyamata is. Mindezeken túl a Tappancs-tanya bejárata, egy másik adomány révén pedig az eddig előkészítőként működő helyiségek is megújulhatnak. Utóbbiban zajlik majd a kutyák adminisztrációja, itt a befogadásról egészen az örökbefogadásig dokumentálják a négylábúak történetét. Szerencsés Tilla ugyanakkor hozzátette, hasonló munkákra csak pályázatok és külső támogatók útján van lehetőségük, az SZJA 1 százalékos felajánlásokból csak a fenntartásra, az állatok orvosi kezelésére, s összességében a rezsiköltségre futja. A menhelyen jelenleg is 150 kutyus és 25 cica várja a nagybetűs Gazdit.

Ilyen fejlesztésekre csak támogatói segítséggel van lehetőség a Tappancsnál.http://szegedma.hu/?p=577688

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.