Sport

Asztalitenisz: a határon túlról is érkeztek a MOAC versenyére

Asztalitenisz: a határon túlról is érkeztek a MOAC versenyére

2015. október 29., csütörtök
Asztalitenisz: a határon túlról is érkeztek a MOAC versenyére
P1070094

Első ízben rendezte meg a Móravárosi Asztalitenisz Club a Dream Team kupa elnevezésű, sajátos lebonyolítású csapatversenyét.

A klub hagyományos versenyeit sokan ismerik, egyre több versenyző jelenik meg a nyílt megmérettetéseken. Így volt ez a múlt hétvégén is, amikor a szabadkaiak egy komplett NB III-as csapattal utaztak át Szegedre. A versenyen 3 fős csapatok mérkőztek körmérkőzéses formában egymás ellen. Egy-egy játékos tíz meccset is játszott egy nap. A hagyományos körmérkőzéses, vagy DC-rendszerű lebonyolítástól eltérően e csapatverseny érdekességét az adta, hogy a csapatok 9 helyett csak 3 győzelemig játszottak, taktikai erősorrendben felállva egymás ellen. Volt, hogy az ötödik mérkőzés döntött. Óriási játszmák és magas színvonalú meccsek kerekedtek ki ebből a vetélkedésből.

Bácsi Bernát

és

Sztanó László

szemgyönyörködtető pörgető csatája egy totális szőnyegbombázáshoz hasonlított.

Klem István

ütőforgatásával az őrületbe kergette ellenfeleit. Nem csak a játékra, de a borításra is figyelni kellet, amellyel a gondolkodás és hibázás mellett szem és fizikai fájdalmat érző erőfeszítésre késztette azon ellenfeleit, akik el akarták venni a skalpját. A munkapulzus és a kapillarizáció olykor a maximális értékeket mutatták. A teljesítő képesség nagyságáról még az átizzadt mezek állapota is árulkodott. Azok, akik csak szetteket nyertek, szakmailag nagyot "kaszáltak" azokhoz képest, akik otthon maradtak. Ilyen színvonalú játékosokkal nem mindig lehet egy napon találkozni. Tíz mérkőzés ilyen kvalitású pingpongosokkal felér egy edzőtáborral.

A csapatverseny végeredménye:

1. VOLVOX (Bácsi Bernát - Szalma Ernő - Kerekes Róbert) 2. MOL (Varga Zsolt - Sztanó László - Kelemen András) 3. KUPAVADÁSZOK (Szelei Ákos - Győrki László - Wang Xiao Zong) 4. SUBOTICA (Vér Krisztián - Klem István - Lenner Csaba) 5. MOAC (Sajó László - Csanádi Tamás - Csiszár Sándor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.