Gazdaság

ÁKK: 4017 milliárd a teljes lakossági állampapír állomány

ÁKK: 4017 milliárd a teljes lakossági állampapír állomány

2015. október 13., kedd
ÁKK: 4017 milliárd a teljes lakossági állampapír állomány

Szeptemberben 48,8 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány, ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége meghaladta a 3154 milliárd forintot, a Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (PEMÁK) együtt elérte 4017 milliárd forintot - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tavaly év végi 2411 milliárd forintos lakossági állampapír-állomány dinamikusan, 30 százalékkal bővült az év első kilenc hónapjában. Az ÁKK közleményében hangsúlyozza, hogy a lakossági állampapír-vásárlások nagy segítséget jelentenek az állam központi alrendszer pénzforgalmi hiányának finanszírozásában. A PEMÁK-kal együtt az idén közel 831 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapír-állomány, a lakosság befektetései ezzel elérték az idei nettó finanszírozási igényt, azaz a költségvetés hiányát a belföldi megtakarítások fedezik - írja közleményében az ÁKK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.