Kultúra

A legfrissebb cukrászműhelyeket mutatja be a Sütemény és Tortafesztivál

A legfrissebb cukrászműhelyeket mutatja be a Sütemény és Tortafesztivál

2015. október 31., szombat
A legfrissebb cukrászműhelyeket mutatja be a Sütemény és Tortafesztivál

A magyar cukrászat legfrissebb műhelyeit mutatja be a második alkalommal megszervezett Sütemény és Tortafesztivál november 21-én és 22-én a Millenáris parkban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák, a kétnapos seregszemle egyik fő célja a desszertkultúra új irányait képviselő fiatal és lelkes mestereknek a megismertetése. A fesztiválon a megszokott alapanyagokból készült sütemények mellett az egészségesebb étrendet követők vagy a különféle ételintoleranciával élők is találhatnak maguknak finomságokat, mivel cukor-, glutén- és laktózmentes, valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepelnek a fesztiválra meghívott mesterek és manufaktúráik kínálatában. Emellett a közönség a folyamatosan zajló előadásokon és workshopokon fontos praktikákat és technikákat is megismerhet a desszertkészítés terén. Idén is lesz Gasztroszínpad, ahol gasztrobloggerek és cukrászmesterek bemutatóit élvezhetik majd az érdeklődők. A cukrászok műveikről készült fotókkal november 10-ig nevezethetnek a fesztivál tortadizájn versenyébe, amelynek idei témája a cirkusz lesz. A kész torták zsűrizését Kolonics Zoltán kreatív cukrász, Lengyel József mestercukrász, Bakcsy Árpád gasztrofotós, valamint Karsai Dina enteriőrtervező és Novák Krisztina, a Sütnicake Gastro Media Kft. igazgatója fogja végezni. A zsűri által kiválasztott pályaműveket a fesztivál ideje alatt rendezett kiállításon lehet majd megtekinteni, a pénzjutalommal is járó díjak győzteseit novemberben jelentik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.