Közélet

A Jobbik elítéli a NATO-parancsnokság létrehozását Magyarországon

A Jobbik elítéli a NATO-parancsnokság létrehozását Magyarországon

2015. október 8., csütörtök
A Jobbik elítéli a NATO-parancsnokság létrehozását Magyarországon

A Jobbik határozottan elítéli a kormány önkéntes felajánlását, melynek értelmében a NATO gyorsreagálású hadtestek koordinálására szolgáló központot hozhat létre Székesfehérváron - közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik szerint a gyorsreagálású erők és koordinációs központjaik elsődleges célpontok egy fegyveres csapásmérés esetén. Ilyen erők és létesítmények Magyarországra telepítése a jelenlegi helyzetben tovább fokozza azt a közvetlen háborús kockázatot, melynek a magyar kormány a balti államok légterének védelmével már korábban is kitette az országot - tették hozzá. "Ezért felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a magyar szuverenitást sértő érdekek kiszolgálásával". Ne vállaljon kötelezettségeket olyan konfliktusokban, "melyek hazánkat értelmetlen veszélyhelyzetbe sodorják, egyúttal álljon ki a magyar nemzeti érdekek mellett, és ne hagyja, hogy ismét a mi földünk váljon idegen államok csatározásainak színterévé" - hangsúlyozták.

Jens Stoltenberg

NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben jelentette be, hogy a NATO új parancsnoki központokat hoz létre, mégpedig Magyarországon és Szlovákiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.