Sport

Vízilabda: újra nemzetközi vizeken a Szeged-Diapolo

Vízilabda: újra nemzetközi vizeken a Szeged-Diapolo

2015. szeptember 29., kedd
Vízilabda: újra nemzetközi vizeken a Szeged-Diapolo
tiszavirag_szeged_osc_14_11_04_kf

Ismét nemzetközi porondra lép a Szeged Diapolo férfi vízilabda-csapata. A tavalyi szezonban ötödik helyen végzett együttes szerdától vasárnapig összesen hat mérkőzésen vívhatják ki az Euro Kupába jutást, a budapesti selejtező torna előtt a csapat edzőjét, Varga Pétert és a csapatkapitányt, Kiss Csabát kérdeztük.

Ismét kilép a nemzetközi porondra a Szeged-Diapolo együttese: a tavaly az ötödik helyen végzett együttes benevezett az Euro Kupába, amelynek selejtezőjét szerdától vasárnapig Budapesten, a Népligetben rendezik. A hétfős csoport tagja a Ferencváros is, így a fővárosiak hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást, amelyhez a hét csapatos csoport első négy helyének valamelyikén kell végezni. A csoportmeccsek során a sorozat tavalyi döntőse, az Acquachiara Napoli, a montenegrói Primorac Kotor, a horvát Jadran Split, a francia Strasbourg és a német Esslingen, valamint a honi rivális Ferencváros ellen kell kiharcolnia a továbbjutást a Szeged Diapolónak, amelyre négy nap alatt hat mérkőzés vár, az összes találkozót a DigiSport élőben közvetíti. „Nagyon nehéz feladat előtt állunk, ilyet még játékos koromban sem játszottam. Az első négy hely valamelyikén kell végezzünk, bízom benne, hogy ez sikerülni fog. Viszonylag nem rossz csapatok az ellenfeleink, a montenegrói és a horvát csapat is fiatal, de nem lesz könnyű ellenük. Erős csapatnak tűnik a Ferencváros és az Acquachiara, a német és a francia csapat pedig valamennyivel gyengébbnek, nekünk bent kell lennünk az első négyben” – fogalmazott portálunknak

Varga Péter

, a Szeged-Diapolo vezetőedzője a torna előtt.

tiszavirag_szolnok_-mj-64_varga_peter

A szegediek eddig csupán egy tétmérkőzést játszottak ebben a szezonban: múlt hét szerdán a Csongrád megyei rangadón Manhercz Krisztiánék

nagyon magabiztosan verték a Szentest

, azonban az idény ezen korai szakaszában máris egy nagyon fontos torna előtt áll a csapat. „Így volt tervezve a felkészülésünk, kilenc hetet készültünk, azóta eltelt még két hét, véleményem szerint készen állunk a sorozatra, megfelelően felkészültünk” – tette hozzá a Szeged-Diapolo mestere, aki a keret minden tagjára számíthat majd a szerdán kezdődő tornán.

Jelet adnának magukról

Szintén bizakodóan várja a négynapos tornát a csapatkapitány,

Kiss Csaba

is: az Európa-bajnok szélső karrierje során játszott már korábban nemzetközi mérkőzést a szegedi csapat színeiben, ezt pedig most újra megteheti majd szerdától a Népligetben. „Csalóka ez a dolog, hét csapat van a csoportban, de négy továbbjut. Ha így számoljuk, elég két mérkőzést nyernünk, és továbbjutottunk, és ha jól tudom, az sem számít, hanyadik helyen tesszük ezt. Ezzel nem foglalkozunk, Euro Kupában indulni egyenként, és csapatként is óriási dolog. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk, hogy megnyerjük a csoportot. Nyilván nem lesz könnyű, a Ferencváros hazai pályán játszik, az olasz Acquachiara is egy jól csengő név, és a Jadrant és a Kotort sem szabad lebecsülni. A francia és a német csapat szerintem nem képviselnek ilyen játékerőt. Meg kell küzdenünk minden meccsen, ez egy erőltetett menet lesz, hiszen hat meccset játszunk vasárnapig, próbáltunk erre maximálisan felkészülni, és a lehető legjobb eredményt elérni. Minden meccsen kőkeményen oda fogjuk magunkat tenni, mert nyerni mindig jó” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a Szeged Diapolo kapitánya, Kiss Csaba.

szeged-szentes45kf_kiss_csaba

Arról, hogy jobb lett volna egy kicsit később ez a torna, amikor talán már jobban játékban lett volna a gárda, Kiss Csaba azt mondta, ez majd csak később derül ki, de szerinte a debreceni felkészülési torna, amelyet megnyert a Szeged-Diapolo, jött igazán jól a csapatnak. „Ott tudtunk gyakorolni, erős csapatokkal játszani, ott is sűrűn voltak a meccseink. Azt gondolom, a legjobb időben van ez a torna, talán abból a szempontból nem szerencsés, hogy két nagyon nehéz bajnoki vár ránk ezt követően a Szolnok és az Eger ellen, de reméljük, nem vesz ki belőlünk sokat ez a selejtező” – tette hozzá a cséká. Kiss Csaba úgy véli, alapelvárás, hogy az első négy hely valamelyikét megszerezzék, önmagukkal szemben pedig az is elvárás kell, hogy legyen, hogy ennél is jobb, az első két hely egyikét érjék el a népligeti tornán. „Európában azért más csapatok is figyelik ezeket az eredményeket, ahogy az egész szakma is ezt teszi, így azzal, hogy egy kiugró eredményt érnénk el, adhatnánk egy jelzést magunkról, hogy igenis, létezünk” – mondta el Kiss Csaba.

szeged_ftc09_gs_kiss_csaba

Kiss Csaba korábban LEN-kupa és Bajnokok Ligája mérkőzéseket is játszott szegedi színekben, a szerdán kezdődő selejtezőn tehát ismét nemzetközi mérkőzéseket játszhat szülővárosa csapatával a szegediek csapatkapitánya. „Nagyon vártam, és nagyon reménykedtem, hogy el fogunk tudni indulni az Európa Kupában. Köszönet a vezetőségnek, hogy megteremtették az elindulás feltételeit, ezt pedig meg kell hálálnunk. Az mindig egy hatalmas motiváció, hogy egy más ország csapata ellen nem csak Szegedet, hanem Magyarországot is képviselve kell vízbe ugrani. Úgy látom, hogy ez már most egy nagy motiváció mindenki számára, a fiatal játékosoknak pedig egy hatalmas rutinszerzési lehetőség, amivel azt gondolom, élni is fognak” – fogalmazott Kiss Csaba. A Szeged-Diapolo kapitánya évek óta Máltán tölti a nyarat: a máltai bajnokságban ezúttal a Sirens Ritter Sport együttesével a negyedik helyen zárt Kiss Csabával a soraiban, azonban nem sok hiányzott ahhoz, hogy éremmel térhessen haza a szegedi kapitány. „Az első ötbe bejutás volt kitűzve, így valamilyen szinten még elégedettek is voltak a vezetők, de egy pontra maradtunk le csak a harmadik helytől, ami egy kicsit bosszankodásra adott okot, mindig azon gondolkoztunk, hogy melyik volt az a meccs, ami meglehetett volna, és sajnos volt bőven egygólos vereségünk. Egy picit felemás érzésekkel jöttem haza, de jól sikerült, ez már az ötödik nyár volt, amit kint töltöttem. Ez, hogy ott töltöm ezt az időszakot, mindig olyan állapotba hoz engem, amire úgy érzem, nekem szükségem van. Nem állok le egész nyáron a játékkal, de mégsem olyan megterhelő ez a máltai bajnokság, ez így pont beleillik a felkészülésbe. Remélem, ez a teljesítményemen is meg fog látszódni” – összegezte Kiss Csaba az ötödik máltai nyarát.

A Szeged-Diapolo programja az Euro Kupa selejtezőjében

Szerda, 17.00

- Szeged-Diapolo - Strasbourg

Csütörtök, 12.20

- Szeged-Diapolo- Acquachiara Napoli

Péntek, 17.00

- Szeged-Diapolo - Esslingen

Szombat, 12.20

- Szeged-Diapolo - Primorac Kotor

18.40

- FTC - Szeged Diapolo

Vasárnap, 10.40

- Szeged-Diapolo - Jadran Split

Szerdától vasárnapig az Euro Kupa selejtezőjében játszik a Szeged-Diapolo. Részletek ITT:http://szegedma.hu/?p=575395

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.