Írjon nekünk

Sport

Vízilabda: a Dunaújváros nyerte a VI. Taylor&Nash kupát + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

noi_vizilabda32_gs

Kétnapos felkészülési tornát rendezett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem az Aquapolisban: a szegediek végül harmadik helyen zárták a hazai tornát.

A négycsapatos, immáron hagyományos tornán ezúttal a házigazda szegediek mellett a másik Csongrád megyei együttes, a Szentes, valamint a Dunaújváros és a szerb válogatott szerepelt.

A pénteki nyitónapon az újvárosiak szinte végig vezetve legyőzték a szerbeket, míg a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem három negyeden keresztül remekül tartotta magát a tavalyi ezüstérmes Szentes ellen, azonban az utolsó negyedben nem tudott gólt szerezni, ellenben a Kurca-partiak beindultak, és a záró játékrészben hat gólt szerezve végül sima győzelmet arattak.

Szombaton viszont kiválóan kezdett a Szeged: Barna Tamás együttese 5-0-al nyitotta a Szerbia elleni mérkőzést, és a nagyszünetig megszerzett hétgólos előnyét már nem engedte ki a másik két negyedben, így 12-8-ra nyert. A Dunaújváros nagy csatában felülmúlta a Szentest, így nagy lépést tett a tornagyőzelem felé – amit a Szeged elleni zárómérkőzésen biztosíthatott be, azt követően, hogy a Szentes magabiztosan, 12 góllal verte Szerbiát.

A Dunaújváros ellen is jól kezdtek a szegedi csajok: az első negyedet 3-2-re nyerték, és a félidőig is tartották a szűk előnyüket a második negyed kiegyenlített játékát követően. A harmadik negyed azonban ismét nem a legjobban sikerült Lengyel Dorottyáék számára, akik a harmadik negyedben nem tudták bevenni ellenfelük kapuját, ellenben az öt kapott gól megpecsételte a szegediek sorsát, a Dunaújváros lényegesen jobban használta ki lehetőségeit, és 14-6-s sikere azt jelentette, hogy megnyerte a VI. Taylor&Nash kupát.

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a harmadik helyen zárt a saját rendezésű tornáján, a csapat számára október harmadikán a Szentes elleni idegenbeli meccsel indul majd a bajnoki évad.

VI. Taylor&Nash nemzetközi torna, eredmények, péntek

Dunaújvárosi Főiskola–Szerbia 15–11 (3–3, 5–4, 4–3, 3–1)
Gólszerzők: Szilágyi 4, Menczinger 3, Garda 2, Horváth B. 2, Ziegler 2, Gurisatti, Vályi V., ill. Vukovics 7, Jakovlejevics 2, Milanovics, Dujovics

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Hungerit-Szentesi VK 10–17 (4–3, 3–4, 3–4, 0–6)
Gólszerzők: Tóth P. 4, Somhegyi 3, Lengyel Dominika 2, O-Nagy, ill. Bujka 8, Kövér-Kiss 3, Gémes 2, Hevesi 2, Farkas, Mihály.

VI. Taylor&Nash nemzetközi torna, eredmények, szombat

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Szerbia 12–8 (5–0, 3–1, 2–4, 2–3)
Gólszerzők: Somhegyi 4, Árkosy 2, Dalmády 2, Lengyel Dominika, Lengyel Dorottya, Miklós, O-Nagy, ill. Jakovljev 4, Vukovics 2, Dujovics, Ivjovics

Hungerit-Szentesi VK–Dunaújvárosi Főiskola 6–7 (4–4, 2–1, 0–1, 0–1)
Gólszerzők: Bujka 2, Hevesi, Rácz, Kövér-Kis, Pengő, ill. Garda 3, Gurisatti 2, Szilágyi, Menczinger

Szerbia–Hungerit-Szentesi VK 5–17 (0–7, 2–2, 2–4, 1–4)
Gólszerzők: Vukovics 2, Dujovics, Ivkovics, Jakovljevics, ill. Bujka 6, Hevesi 3, Gémes 2, Kövér-Kis 2, Pengő 2, Mihály 2

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Főiskola 6–14 (3–2, 2–2, 0–5, 1–5)
Gólszerzők: Lengyel Dominika 2, Tóth P., Árkossy, Lengyel Dorottya, O-Nagy, ill. Gurisatti 6, Szilágyi 3, Ziegler 2, Garda, Menczinger, Vályi V.

A torna végeredménye: 1. Dunaújváros 9 pont, 2. Szentes 6, 3. Szeged 3, 4. Szerbia 0

Harmadik helyen zárta saját rendezésű nemzetközi felkészülési tornáját a szegedi női vízilabdacsapat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572001

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 19.

Kommentek

Közélet

MOL-Pick Szeged: az irány jó, de van még hova fejlődni

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Kiválóan kezdtek a magyarok a kajak-kenu-vb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szerdai nap összefoglalója.

Tovább olvasom

Sport

Negyedszer rendeznek világbajnokságot a Maty-éren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

1981-ben adták át a Maty-éri versenypályát. Az azóta eltelt 38 év során háromszor adott otthont világbajnokságnak, ezen a héten pedig a negyedikre is sor kerül.

Tovább olvasom

Aktuál