Közélet

Vendég polgárőr szolgálattal erősítik a határ menti települések biztonságát

Vendég polgárőr szolgálattal erősítik a határ menti települések biztonságát

2015. szeptember 15., kedd
Vendég polgárőr szolgálattal erősítik a határ menti települések biztonságát
polgárőrök háttal_normal

Az Országos Polgárőr Szövetség és két megyei szövetsége – Jász-Nagykun-Szolnok és Békés – vendég polgárőrökkel segíti a menekültáradattal sújtott Csongrád megyei települések közbiztonságát.

Elsősorban Röszke, Mórahalom és Ásotthalom – önkéntes bűnmegelőzőinek tevékenységét segítik a vendég polgárőrök a térségben. Az új helyzethez igazodva az itt szolgálatot vállaló vendég polgárőrök – a Belügyminisztérium elvárásaihoz igazodva – elsősorban a hatalmas tanyavilágban látnak el visszatérő szolgálatot. Az érintett területen mintegy háromezer tanya található, ezek fele lakatlan – mondta el

Túrós András

, az OPSZ elnöke azon a rögtönzött megbeszélésen, ahol

Batiz István

, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta a vendég polgárőröket. Miután az illegális migránsok elsősorban a lakatlan tanyákon bújhatnak meg átmenetileg, szükséges ezek állandó ellenőrzése – tette hozzá az OPSZ elnöke – ily módon is megelőzve a lakatlan ingatlanok és hétvégi házak elleni jogellenes cselekedeteket. Ugyanakkor a vendég polgárőrök besegítenek e három település belső területein is a járőrözésbe a közrend, a közbiztonság, az itt élők biztonságérzete javítása érdekében. A két megye 15-15 polgárőrének tevékenységét a három település több, mint félszáz önkéntes bűnmegelőzője helyismeretével támogatja, így biztosítva a csaknem állandó jelenlétet e településeken és a kiterjedt tanyavilágban. Emellett az Országos Polgárőr Szövetség fokozott szolgálatot kért a mintegy kétezer tagegyesülete 52 ezer polgárőrétől azokon a településeken, ahol a rendőri erők a migráció kezelésével vannak elfoglalva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.