Kultúra

Utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolásoknak a nemzeti ünnep alkalmából

Utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolásoknak a nemzeti ünnep alkalmából

2015. szeptember 8., kedd
Utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolásoknak a nemzeti ünnep alkalmából

Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, s ezzel együtt megismerjék egy másik ország magyar közösségét, kapcsolatokat építve egymás között. A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, arra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen október 23-ához kapcsolódóan. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat októberben a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - akár 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében. További információk és a pályázati űrlap a

ITT

található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.