Egyetem

Új tanárok érkeztek a Konfuciusz Intézetbe

Új tanárok érkeztek a Konfuciusz Intézetbe

2015. szeptember 15., kedd
Új tanárok érkeztek a Konfuciusz Intézetbe

A megnövekedett érdeklődés miatt bővíteni kellett a kínai oktatók számát az SZTE Konfuciusz Intézetében. Az új tanárok a napokban érkeztek Szegedre.

A Konfuciusz Intézetben a gyakorlott, sok éves tapasztalattal rendelkező tanárok oktató munkáját az úgynevezett kistanárok segítik. Tavaly öt ilyen kistanár dolgozott az intézetben, idén – a megnövekedett munka miatt – már nyolcan dolgoznak itt. A gyakorlott tanárok létszáma is bővült, eddig hárman oktattak az intézmény keretein belül, most pedig már öten vannak. Így összesen tizenhárman oktatják a kínai nyelvet Szegeden és a környékbeli településeken. Az új tanárok a napokban érkeztek Szegedre, jelenleg ismerkedek a várossal és a feladataikkal, hamarosan azonban már munkába állnak.

Mohr Richárd

, a Konfuciusz Intézet igazgatója elmondta, egyre többen szeretnének megtanulni kínaiul, nekik többféle lehetőséget biztosít az intézet. Egyrészt lehetőség van a partneriskolákban a nyelvtanulásra Szegeden, Makón. Van ahol szakkör keretein belül, de van olyan iskola is, ahol a második idegen nyelvnek a kínai is választható. Az Egyetemen a hallgatók számára kurzusokat hirdetnek, de szerveznek felnőttképzést is. Szegeden 10 intézményben - gimnáziumban és általános iskolában – folyik a kínai nyelv oktatása, de a tervek szerint hamarosan egy óvodai csoport is indul – mondta az igazgató. Az érdeklődés egyre nagyobb még akkor is, ha a nyelv nagyon nehéz, háromszor nehezebb, mint bármelyik más nyelv. Mohr Richárd szerint azért nehezebb, mert egy kínai szó megtanulásához, meg kell tanulni a kiejtést, a hangsúlyt és a leírását. Azonban véleménye szerint megéri megtanulni, mert nem csak tudást kap az ember, hanem még mindig keresettek azok az emberek, akik beszélik a kínai nyelvet és ezért a tudást könnyű pénzre váltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.