Közélet

Tizenharmadjára rendeznek gluténmentes családi napot Szegeden

Tizenharmadjára rendeznek gluténmentes családi napot Szegeden

2015. szeptember 16., szerda
Tizenharmadjára rendeznek gluténmentes családi napot Szegeden

A "CÖLI" Lisztérzékenyek Egyesülete XIII. alkalommal szervezi meg a szűrőprogramokkal, gyerekfoglalkozásokkal színesített programját, amelynek fő célkitűzése, hogy tájékoztassa az érdeklődőket, rávilágítson a változatos gluténmentes étrend összeállításának fontosságára, és hogy összekösse a diétázókat azokkal, akik a gluténmentes termékeket gyártják és forgalmazzák.

"A tavalyi rendezvényünkre mintegy 700 fő látogatott el, és a számuk minden évben egyre nő - ahogyan szerencsére a probléma is egyre nagyobb nyilvánosságot kap. Az idei eseményünkön kerekasztal - beszélgetést is szervezünk, melyen gasztroenterológus szakorvos, bloggerek és civil szervezők is részt vesznek" - invitálnak a szervezők az eseményre, amelyet a Dugonics András Piarista Gimnáziumban tartanak meg október tizedikén.

XIII. Szegedi Gluténmentes Családi Nap program:

10:00 - 16:00 Kóstolók, termékbemutatók, valamint akciós vásárlási lehetőség Az iskola kijelölt termeiben: 10:00 - 16:00 Szűrőprogramok: Biocard lisztérzékenységi gyorsteszt (külön regisztrációval 100 db ingyen teszt), vércukorszint mérés, csontsürűség vizsgálat, légzésfunkció mérés, testtömeg index, dietétikai tanácsadás, hajvizsgálat Az iskola aulájában: 13:00 - 15:00 Hétköznapok gluténmentesen - szakmai beszélgetés - Dr. Lénárt Zsuzsanna - gasztroenterológus főorvos SZTE ÁOK - Sókiné Hajdara Ágota - a Gluténmentes finomságok c. szakácskönyv szerzője - Mona - speciális gasztroblogger az "Élet az ételallergiával” c. blog szerzője - Varga Endre - Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok fb csoport vezetője A rendezvény ingyenes a gluténérzékenyek és családtagjaik részére, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció a

www.coliegyesulet.hu

oldalon keresztül lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.