Közélet

SZTE: felajánlotta lemondását Devecz Miklós kancellár, el is fogadták (FRISSÍTVE)

SZTE: felajánlotta lemondását Devecz Miklós kancellár, el is fogadták (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 28., hétfő
SZTE: felajánlotta lemondását Devecz Miklós kancellár, el is fogadták (FRISSÍTVE)
devecz_miklos04_gs

Felajánlotta lemondását a Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Devecz Miklós. Az universitas vezetése hétfőn szenátusi ülésen tárgyalta a helyzetet. Sajtóhírek szerint Balog Zoltán miniszter elfogadta a lemondást.

A Szegedi Tudományegyetem hétfő délutáni közleménye szerint a kancellár a hétfői szenátusi ülésen ismét „megdöbbenését fejezte ki azzal a személyét érintő lejárató kampánnyal kapcsolatban, melynek alapja egy, a véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés a közösségi médiában”.

Devecz Miklós

bejelentette: felajánlotta lemondását az emberi erőforrások miniszterének, hogy „megkímélje az intézményt a személyét érintő támadások következményeitől”. Közölte azt is, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz. Esti sajtóhírek szerint

Balog Zoltán,

az emberi erőforrások minisztere elfogadta a lemondást.

Felajánlotta lemondását Devecz Miklós - a Szegedi Tudományegyetem közleménye:

A Szegedi Tudományegyetem szeptember 28-i szenátusi ülésén Devecz Miklós, az SZTE kancellárja ismételten megdöbbenését fejezte ki azzal a személyét érintő lejárató kampánnyal kapcsolatban, melynek alapja egy, a véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés a közösségi médiában, és közölte, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz. Bejelentette, hogy azért, hogy az intézményt megkímélje a személyét érintő támadások következményeitől felajánlotta lemondását a felette munkáltatói jogokat gyakorló emberi erőforrások miniszterének. Az üggyel kapcsolatban a fenntartó döntéséig az Egyetem további információt nem kíván közölni.

Korábban írtuk:

A kancellár a múlt héten azt követően került a hazai média érdeklődésének középpontjába, hogy Facebook-profilján megjelent egy

szexista bevándorlós vicc

. A poszt egy csoport meztelen, fehér nőt ábrázolt, lengyel felirattal, amelynek a jelentése az, hogy "végre normális bevándorlók". Ennek kapcsán akkor az SZTE az alábbi közleményt adta közzé: "A Szegedi Tudományegyetem értékrendjének középpontjában az emberei méltóság tisztelete áll, elutasítunk mindent ami ezzel összeegyeztethetetlen, így természetesen a kiszolgáltatott embertársaink rovására történő éretlen tréfálkozást is. Amennyiben ezt bármely munkatársunk megtenné, azt a leghatározottabban elítélnénk. Egy, a médiában a megjelent hír az SZTE kancellárját a közösségi médiában talált ízléstelen bejegyzéssel hozza kapcsolatba. Kancellár úr megdöbbenését fejezte ki a számára nyilvánvalóan nem ismert, véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés miatt, és közölte, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz." A jelenleg hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a kancellár az intézmény első számú működtetője, így a rektor után az egyetem második legbefolyásosabb személye.

Lemondott posztjáról Devecz Miklós, az SZTE kancellárja! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=575348

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.