Kultúra

Szegeden ad koncertet a Gen Verde

Szegeden ad koncertet a Gen Verde

2015. szeptember 24., csütörtök
Szegeden ad koncertet a Gen Verde
gen_verde

"Start now" címmel ad koncertet szeptember 25-én, pénteken 18.30-tól a nemzetközi Gen Verde együttes az újszegedi ligetben, a Tágas Tér Fesztivál főszínpadán.

Az öt napon át tartó Start Now program alatt a Gen Verde 150 fiatallal dolgozik együtt, hogy megossza művészi tudását, és együtt készítsék elő a hét végi koncertet. A különböző művészeti műhelymunka során (ének, tánc, színház, ütőhangszerek) segítik a résztvevőket, hogy kifejlesszék már meglevő talentumaikat, képességeiket, és újakat is felfedezzenek. Ez egy kreatív folyamat, ami egymás iránti tiszteletet és őszinteséget kíván. Az együttes tagjai és a műhelyeken résztvevő fiatalok mint főszereplő társak, mint egyetlen együttes tagjai dolgoznak együtt. Munkájuk gyümölcsét a koncerten láthatjuk, ahol a fiatalok a Gen Verdével együtt színpadra állnak. A Start Now lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy felfedezzék a művészetet mint egyetemes nyelvezetet, mely áthatol minden akadályon és képes megosztani a többi emberrel olyan értékeket, amelyek a mindennapi életében is irányt mutathatnak. A koncertre a belépés ingyenes.

A Gen Verde

A Gen Verde nemzetközi művészeti és zenei együttes. Az csoportot 21 fiatal nő alkotja 13 országból. (Argentína, Brazília, Chile, Ecuador, El Salvador, Olaszország, Korea, Mexikó, Észak-Írország, Panama, Portugália, Spanyolország, U.S.A.). Mindannyian a Fokoláre Mozgalom Istennek szentelt tagjai. Az együttes fennállása óta 1400 koncertet rendezett Európában, Közel-Keleten, Ázsiában, Dél-, és Észak Amerikában. Folyamatosan változik összetételében és zenei irányzataiban. Jelenleg a rock és a rock-pop között mozog, melyet a csoport kulturális sokszínűsége tesz érdekesen változatossá. Eddig 66 albumot adtak ki különböző nyelveken. Az együttes tagjai változtak, művészeti célkitűzése és szellemisége azonban változatlan: a béke ügyét, a dialógust és az egység kultúráját szeretnék építeni. Jelenlegi koncertjüket mintegy 20 dal és zenei betét alkotja, amely a mai ember kihívásait, választásait mutatja be: a mai fiatalok világát, kérdéseit, kiábrándultságát, álmait és a lehetőségeket, ahol a párbeszéd és a béke kapcsolatait építhetik egymással és a másik emberrel egy multikulturális, de megosztott világban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.