Bulvár

Sínek mentén tiltakoztak migránsok Kőbánya-Kispesten (FRISSÍTVE)

Sínek mentén tiltakoztak migránsok Kőbánya-Kispesten (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 2., szerda
Sínek mentén tiltakoztak migránsok Kőbánya-Kispesten (FRISSÍTVE)
Illegális bevándorlás - A síneknél tiltakoztak migránsok K

Migránsok egy csoportja a sínek mentén tiltakozott budapesti Kőbánya-Kispest vasútállomáson szerda reggel, rendőri intézkedésre volt szükség. A csoport tagjai nem akartak átszállni a debreceni befogadó állomás felé elindított szerelvényre.

Az MTI tudósítója délelőtt a helyszínen azt látta, hogy mintegy ötven migráns üldögél a 4-es és 5-ös vágányok közötti peronon, őket körülállják a rendőrök. A hangulat békés, sem kiabálás, sem dobolás nem hallatszik. Azokat, akik mosdóba szeretnének menni, a rendőrök kísérik, majd vissza a csoporthoz. A peronon ott vannak az önkéntesek is, akik vizet hoztak a menedékkérőknek. Sajtóhírek szerint délelőtt mentővel elszállítottak egy családot, két felnőttet és három gyereket. Az ORFK honlapján közzétett közlemény szerint a Kiskunhalasról a debreceni befogadó állomására útba indított - menekültkérelmet előterjesztett - illegális határátlépők egy csoportja a sínek mentén "részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva, a magasba emelve" azt követelték, hogy szabadon eljuthassanak Németországba. A közlés szerint "a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette" a vasúti forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében. Az ORFK közleménye emlékeztet arra, hogy a menekültkérelmet előterjesztők a menekültügyi eljárás ezen szakaszában Magyarországon szabadon mozoghatnak, a hatóság kötelezésére azonban nyilvántartásba vételüket követően 24 órán belül meg kell jelenniük a számukra az ügyük elbírálásának idejére kijelölt befogadó állomáson. A Mávinform honlapján az áll, hogy a Kőbánya-Kispest állomás hatósági zárás miatt egy ideig csak két vágányon indít és fogad vonatokat, emiatt késések előfordulhatnak több vonalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.