Közélet

Rogán Antal a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz, új frakcióvezetőt választ a Fidesz

Rogán Antal a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz, új frakcióvezetőt választ a Fidesz

2015. szeptember 16., szerda
Rogán Antal a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz, új frakcióvezetőt választ a Fidesz
Rogán Antal

Október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, ezért a kormánypárt szerdán kezdődő velencei frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatot tesz a képviselőcsoport új vezetőjének személyére.

Rogán Antal

ezt a kétnapos kihelyezett tanácskozás előtt jelentette be a helyszínen, egy velencei szállodánál tartott sajtótájékoztatóján. Közölte: az új frakcióvezető személyéről

Orbán Viktor

előbb a Fidesz-frakció elnökségével "cserél eszmét" szerda este. Ezt követően teszi meg javaslatát, majd a képviselőcsoport megválasztja az új vezetőjét, akinek személyéről legkésőbb csütörtökön adnak tájékoztatást. Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa. Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a leköszönő frakcióvezető azt válaszolta: "Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt", és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen - mondta - közös céljuk van, "egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.