Közélet

Paksi bővítés: Lázár János Brüsszelben tárgyalt az atomerőmű bővítéséről

Paksi bővítés: Lázár János Brüsszelben tárgyalt az atomerőmű bővítéséről

2015. szeptember 29., kedd
Paksi bővítés: Lázár János Brüsszelben tárgyalt az atomerőmű bővítéséről

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével és az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával tárgyalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a paksi atomerőmű bővítéséről Brüsszelben - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Mint írták,

Lázár János

kedden munkalátogatáson járt Brüsszelben. Tárgyalt

Dominique Ristorival

, az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével, akivel áttekintették a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges engedélyezési eljárások menetét, és megállapították, hogy az megfelelően halad. Az egyeztetésen szó esett egyéb aktuális energetikai tárgyú kérdésekről is. Lázár János

Margrethe Vestagerrel

, az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával a paksi atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárásáról egyeztetett. A Miniszterelnökség közleménye szerint a miniszter és a biztos megállapította, nincs érdemi akadály a beruházás előtt, ugyanakkor egy közösen elfogadott, pontos ütemtervre van szükség annak érdekében, hogy a beruházás megfelelően haladjon. Abban is egyetértettek, hogy közös érdek, hogy mindenben az európai uniós joggal és a versenyjogi szabályokkal összhangban, ugyanakkor minél gyorsabban lezáruljon - olvasható. Lázár János látogatást tett Magyarország brüsszeli állandó képviseletén is, ahol állománygyűlés keretében adta át az október elsejétől kinevezett három új nagykövet:

Várhelyi Olivér

,

Stelbaczky Tibor

és

Rusz Harry Alex

megbízólevelét. A közlemény szerint a miniszter a gyűlésen megköszönte

Györkös Péter

munkáját, és kiemelte, hogy a leköszönő nagykövetre legalább ilyen fontos feladatok várnak Berlinben, ahol folytatja a munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.