Sport

Ősszel is Hétpróbázhatnak a gyerekek

Ősszel is Hétpróbázhatnak a gyerekek

2015. szeptember 9., szerda
Ősszel is Hétpróbázhatnak a gyerekek

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projektben tovább folytatódnak a Hétpróbák. A gyerekek ezúttal szeptember 12-én és 19-én próbálhatnak ki különféle sportágakat.

Az európai uniós támogatásból finanszírozott Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) több mint 3,5 milliárd forintból valósítja meg. A projekt keretében a Hétpróba elnevezésű programsorozat országszerte 18 helyszínen zajlik. Az országosan összesen közel 6000 résztvevő tanulók szeptember 12-én és szeptember 19-én különböző sportágakat próbálhatnak ki, melyek a Szent László-próba, a Bartók Béla-próba és a Kinizsi próba programjaira épülnek.

Csongrád megyében a Hétpróba időpontja és helyszíne:

- szeptember 12 10 órától Pejkó Panzió (6640 Csongrád, Tanya 95.) - szeptember 19. 10 órától Pejkó Panzió (6640 Csongrád, Tanya 95.) A projekt keretében a Hétpróba elnevezésű programsorozat országszerte 18 helyszínen zajlik. Csongrád megyében a következő iskolák vesznek részt: Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Csengelei Általános iskola, Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Maroslelei Általános Iskola, Mindszenti Általános Iskola, Nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskola, Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskola, Szegedi Orczy István Általános Iskola, Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola, Szentesi Koszta József Általános Iskola, Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A Szent László-próbán a gyerekek a természetes alapmozgásokra épülő, játékos akadálypályák feladatait teljesíthetik. Ezek közül a program során a résztvevők megismerhetik például a társhordást karikával, a pók- és rákjárást, a karika-kirakót, a kézilabdás szlalomot, vagy a kalapos váltót. A Szent László-próbával egy időben a Bartók Béla-próbán a gyerekek kulturális örökségünkkel, különböző tájegységek és népek tradicionális táncával, valamint modern táncokkal ismerkedhetnek meg. A Hétpróba harmadik részén, a Kinizsi próbán pedig a tanulók olyan küzdősportokban, mint például a grundbirkózás, próbálhatják ki magukat. A hétvégi program arra is lehetőséget ad, hogy a 288 általános iskolából érkező tanuló a csapatjátékok és a közösségi élmények során együttműködési készségében fejlődjön. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ célja, hogy a projekt megvalósításával a résztvevő általános iskolák tanulói számára elérhetővé tegye az egészség témaköréhez szükséges tudást és ismereteket, ezzel egyidejűleg felhívja a gyerekek figyelmét a mindennapos testmozgásra. A két szervezet a 2014/2015. tanév tavaszi félévében az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat – ahol többek között az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, a helyes táplálkozás, vagy a test- és szájhigiénével kapcsolatos ismeretek átadása is történik –, illetve élményekben gazdag Hétpróba eseményeket szervezett. A programok keretében eddig közel 60.000 gyerek számára biztosítottunk lehetőséget az egészséges életmódhoz szükséges tudás és ismeretek megszerzéséhez. A Hétpróbákról, az egészségfejlesztési programokról és kutatásokról a projekt folyamatosan frissülő

honlapján

további információk olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.