Közélet

ORFK: a schengeni előírásoknak megfelelően dolgozik a rendőrség

ORFK: a schengeni előírásoknak megfelelően dolgozik a rendőrség

2015. szeptember 2., szerda
ORFK: a schengeni előírásoknak megfelelően dolgozik a rendőrség
migransok_csutortok_este07_gs

A schengeni határellenőrzési kódex előírásainak megfelelően látja el továbbra is feladatait a rendőrség - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság(ORFK) MTI-hez elküldött közleményében.

A tájékoztatás szerint a Keleti pályaudvar területén ezentúl polgárőrök erősítik a folyamatos és állandó rendőri jelenlétet, mert a bevándorlók létszáma drasztikusan megnövekedett az elmúlt öt napban. A döntő többségében magukat szíriai állampolgárnak nevező illegális bevándorlók az Európai Unió országaiba történő továbbutazáshoz érvényes úti okmánnyal, vízummal nem rendelkeznek, Németországba pedig Ausztrián vagy Szlovákián keresztül kívánnak eljutni. Az ORFK közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar, a német és az osztrák rendőrség közös járőrei továbbra is rendszeresen ellenőrzik a Budapest, Bécs és München között közlekedő vonatokat. A magyar és a szlovák rendőrség közös járőrszolgálata pedig a Budapest és Pozsony között közlekedő személyszállító vonatok ellenőrzését végzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.