Közélet

Novák Katalin: erőforrásként kell tekinteni az idős emberekre

Novák Katalin: erőforrásként kell tekinteni az idős emberekre

2015. szeptember 9., szerda
Novák Katalin: erőforrásként kell tekinteni az idős emberekre

Egy idősödő társadalomban az idős emberekre erőforrásként és nem teherként kell tekinteni - hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nyugdíjas és Idős Emberek Európai Szövetsége és az Európai Szakszervezeti Szövetség nyugdíjasokat képviselő szervezetének 7. kongresszusán szerdán Budapesten.

Az idős embereknek biztosítani kell egészséget, megélhetést és biztonságot, valamint méltóságot, aktív szerepvállalást a társadalomban, hogy erőforrásként tekinthessünk rájuk - emelte ki az államtitkár. Felidézte, hogy a kormány az elmúlt években több intézkedéssel járult hozzá az idősek támogatásához, példaként említve a rezsicsökkentést, az idősebbek foglalkoztatása után a munkaadóknak járó adókedvezményt, valamint azt, hogy az alaptörvényben rögzítették: a felnőtt gyermekeknek kötelességük rászoruló szüleikről gondoskodni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.