Női futball: elvesztette a SZAK a kiesési rangadót + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_femina011szzs

Újabb vereséget szenvedett a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben: Cserenkó Szabolcs tanítványait ezúttal a Femina verte három góllal.

A SZAK igyekezte megragadni a lehetőséget a hazai kiesési rangadón a Femina ellen és ennek megfelelően kezdett. Egymásnak estek a csapatok. A Femina nem húzódott vissza, hanem felvette a kesztyűt már az első pillanattól kezdve, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki.

Az első akciót a hazaiak vezették. Szil Tünde indította a jobb oldalon elfutó Szalai Ágnest, akit felvágtak az alapvonal előtt. A szabadrúgást Dudás Diána ívelte be középre, ahonnan Barta Dijana csak centiméterekkel fejelt mellé.

A másik oldalon a 3. percben Fogl Katalin tört be egy keresztpasszal a tizenhatoson belülre, de Schildkraut Fruzsina kirobbant a kapujából és óriási bravúrral hárítani tudta a lövést. Az 5. percben Papp Dorina szerzett egy labdát a középpályán, majd kiugratta vele Szalai Ágnest, aki a védők szorításában is megcélozta a hosszú sarkot. Szinyei Réka csak kiütni tudta a labdát, de szerencséje volt, mert senki sem eszmélt időben, így másodszor is rá tudott vetődni a labdára.

A 8. percben megyszerezte a vezetést a Femina. Egy szögletből belőtt labdára egyedül Burján Nóra ugrott fel a tizenhatoson belül és öt méterről a kétségbeesetten vetődő hazai kapus hasa alatt a hálóba bólintott (0-1).

A kapott gól megtörte a szegedi csapat lendületét, a Femina azonban magabiztosabbá vált és egyre másra vezette akcióit, amelyek azonban nem jelentettek igazi gólveszélyt.

A hazaiaknak a 27. percben adódott a következő gólszerzési lehetősége. Harcel Boglárka ívelt be egy szabadrúgást jobbról, amit Szeitl Szilvia fejelt ki a kapu elől, ám a labdát Papp Dorina vette mellre a tizenhatos sarkán. Azonnal Szilhez továbbított, aki 4 ember közt kifelé cselezte magát a büntetőterületről, de a vonalon elkaszálták. Az ígéretes helyről Dudás Diána lőtte be a labdát a hosszú sarok irányába, ahol az érkező Végh Emese csak centiméterekkel maradt le róla.

A 38. percben egy vendégszögletet követően Molnár Rózsa lőt 15 méterről, de a lábak között elsuhanó labdát Végh Emese a gólvonalról kikanalazta. A 39. percben azonban már nem volt ilyen szerencséje a SZAK-nak. Török Kitti tört előre a bal oldalon, majd keresztbe passzolt, ahol a jó ütemben érkező Zólyomi Rebeka tolt rajta egyet, majd a tehetetlen Schildkrut mellett 12 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (0-2).

A második félidő is vendégakcióval indult. Az 51. percben Boda Dzsenifer tört be balról a büntetőterületen belülre, de a hosszú sarokra leadott lövését a hazai kapus magabiztosan fogta. A másik oldalon Szil Tünde szerzett labdát a középpályán, majd két védőt is kicselezve a harmadik lába között nagy passzt adott Dékány Dórának, aki jól érkezett balról, majd 14 méterről elgurította a labdát a kapus mellett, azonban nem volt elég erő a lövésben, így Szeitl Szilva ki tudta vágni a labdát, mielőtt az elérte volna a gólvonalat.

A 69. percben Tasnádi Ritát ugratták ki a jobb oldalon, aki 30 méterről lövésre szánta el magát. Először veszélytelennek látszott, de a löket lefelé csapódott és a felső lécen csattant. A kipattanót Zólyomi Rebeka szúrta rá 15 méterről, de Mesterházi Csilla belevetődött és blokkolta a lövést.

A 75. percben egy jobb oldali bedobást követően Guth Renáta indult meg befelé, tolt kettőt a labdán, majd ballal 18 méterről félfordulattal lőtt, azonban Szinyai Réka magabiztosan fogta a bőrt.

A 89. percben az egyik szegedi védő elszámította a középre felívelt labdát, így Fogl Katalin egyedül törhetett kapura. Schildkraut Fruzsina kilépett kapujából és megpróbálta leszedni a lábáról, azonban csak a csatárt érte el. A szabálytalanság ellenére azonban a játékszer továbbgurult, egyenesen a kissé kisodródott Tasnádi Rita elé, akinek nem jelentett gondot kiszorított helyzetből sem az üres kapuba gurítani (0-3).

Összefoglalva a látottakat elmondható, hogy a Femina jobban akarta a győzelmet és a hazai lehetőségek ellenére is végig kontrollálta a mérkőzést. A SZAK-nak ezzel a teljesítménnyel nam volt esélye a győzelemre. A hazai játékosok erőtlennek tűntek, és az első gól után megtörtek, túl hamar beletörődtek a vereségbe. Nehéz lesz a folytatás, mert a következő hetekben a mostani ellenfélnél erősebb csapatok ellen kell az együttesnek bizonyítania.

Női labdarúgó NB I, 5. forduló:

Szegedi AK – 1. FC Femina 0-3 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Szalai Szabolcs István (Bánáthy János, Fodor Lajos).
SZAK: Schildkraut – Harcel, Lévai, Dudás (Varga 70′), Végh (Dékány – a szünetben), Papp, Szil, Szalai, Barta (Guth – a szünetben), Mesterházi, Lipták. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Femina: Szinyei – Bernhardt, Szeitl, Véninger, Jakus, Molnár (Szundi 89′), Török, Burján, Zólyomi (Tarsoly 89′), Fogl, Boda (Tasnádi – a szünetben). Vezetőedző: Herczku István.
Gólszerzők: Burján (8′), Zólyomi (39′), Tasnádi (83′).
Sárga lap: Schildkraut (83′).

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten győztek! A saját csapatomnak pedig azt üzenem, hogy mind mentálisan, mind fizikailag többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy mosolygósabban jöhessünk le a pályáról.”

Herczku István (Femina): “Ez egy jó iramú mérkőzés volt, bár nagyon sok hibával a részünkről. Benne volt ebben egy nagyobb arányú győzelem is, bár úgy gondolom, hogy reális eredmény született, ennyi volt a két csapat között a különbség. Örülök a győzelemnek és több szerencsét kívánok a Szegednek az elkövetkezendő mérkőzéseken.”

Mesterházi Csilla (SZAK): “Gratulálok az ellenfélnek! Jobban akarták a győzelmet, így megérdemelten vitték el Szegedről a 3 pontot.”

Tasnádi Rita (Femina): “Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, és szerettünk volna már az első negyedórában gólt szerezni, ami sikerült is. Ezt követően igyekeztünk tartani az eredményt és szerencsére tovább tudtuk növelni az előnyünket. A mai nap minden bejött nekünk, örülök, hogy sikerült nyernünk!”

no images were found

Nem jött ki a lépés a SZAK-nak a Femina ellen, 0-3 lett a vége – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=570735

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 16.

Előző sztori

Labdarúgás: nagy arányú vendégsikerek a női bajnokságok hétvégi fordulóiban

Következő sztori

Pneumobil verseny: sikeres SZTE-szereplés