Közélet

Múzeumba kerül a makói Ságvári Endre-szobor

Múzeumba kerül a makói Ságvári Endre-szobor

2015. szeptember 3., csütörtök
Múzeumba kerül a makói Ságvári Endre-szobor

Makó önkormányzati képviselői úgy döntöttek, hogy áthelyezik a városban található Ságvári-szobrot a makói József Attila Múzeumba.

Makó Város Önkörmányzatának Képviselő-testülete a 83/2015. (III.25.) MÖKT h. számú határozata alapján a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szakértői véleményében a következőket állapítja meg: "Ságvári Endre alakja a II. világháború előtti, illetve a két világháború közötti időszak illegális kommunista mozgalmának képviselője, akinek kultuszát a szocializmus évtizedeiben előszeretettel építette a pártpropaganda." A MANK Kft. a szobor Múzeumba történő áthelyezését javasolja. A Képviselő-testület a 256/2015. (VII.15.) MÖKT határozatban döntött a szobor áthelyezéséről, valamint a november 30.-ig történő tereprendezésről. A fentiek értelmében a szobornak nem elbontása, hanem áthelyezése történt meg a József Attila Múzeumba, ahol a későbbiekben is leróhatják tiszteletüket az emlékezni kívánók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.