Kultúra

Liverpoolba költözik a brit rock- és popzenei múzeum

Liverpoolba költözik a brit rock- és popzenei múzeum

2015. szeptember 10., csütörtök
Liverpoolba költözik a brit rock- és popzenei múzeum

Liverpoolba költözik a brit rock- és popzene elmúlt hetven évét bemutató British Music Experience múzeum, amelynek korábban a brit főváros adott otthont.

A múzeum 2009-ben nyitotta meg a kapuit a londoni O2 Arénában, és már tavalyi bezárásakor megindult a keresés egy új, állandó otthon után - adta hírül a BBC News. Liverpool polgármestere,

Joe Anderson

csütörtökön jelentette be, hogy a populáris zenét bemutató kiállítás a liverpooli Cunard épületbe költözik és 2016 tavaszától fogad ismét látogatókat. A tárlaton több száz rocktörténeti emlék látható, köztük

David Bowie

Ziggy Stardust jelmeze és a New Order banda Blue Monday című számának eredeti, kézzel írt szövege. A jótékonysági alapítvány által működtetett múzeum egy kávézóval és egy szuveníreket, illetve kifejezetten gyűjtőknek szánt különlegességeket kínáló bolttal is kiegészül. A tárlat várhatóan évente 200 ezer hazai és külföldi látogatót fog vonzani a városba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.