Sport

Labdarúgás: egyetlen gól jelentette a Szeged-Grosics vesztét a Mezőkövesd ellen

Labdarúgás: egyetlen gól jelentette a Szeged-Grosics vesztét a Mezőkövesd ellen

2015. szeptember 26., szombat
Labdarúgás: egyetlen gól jelentette a Szeged-Grosics vesztét a Mezőkövesd ellen
szeged2011_mezokivesd_mj020

Házi gólkirálya, Máté János 55. percben szerzett találatával nyert a Mezőkövesd Zsóry FC a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként a másodosztály 8. fordulójában.

Jól kezdtek a hazaiak,

Germán Tamás

már a 4. percben megsimogatta a kapufát egy fejessel

Geiger Norbert

beadását követően. A folytatásban magas iram jellemezte a játékot, miközben mindkét együttes előtt adódtak kisebb gólszerzési lehetőségek, összességében azonban főként mezőnyben gyűrték egymást a felek. Fordulás után

Szabó Péter

lábáról lopta le az utolsó pillanatban a labdát

Dombó Dávid

kapus, majd az 55. minutumban már a túloldalon zajlottak fontos események. Ekkor

Dvorschák Gábor

beadását a mezőkövesdiek házi gólkirálya,

Máté János

gurította a rövid alsóba. (0-1) A bekapott gól hatására némiképp megingott a szegediek játéka, bő negyed órán át a vendégek akarata érvényesült, újabb találatot azonban nem láthatott a szép számú helyi publikum. A negatív időszakot Geiger törte meg a 70. percben, lövését azonban Dombó bravúrral hárította. A borsodiak hálóőre nagyszerű napot fogott ki, amit bizonyított is a hajrában

Berde István

két lehetőségénél. A végén

Bajzát Péter

dönthette volna el a mérkőzést, de

Farkas Márk

kivágta a gólvonalról a hálóba tartó labdát. A lefújáskor ugyanakkor kiderült, ennek már nagyobb jelentősége nem maradt, hiszen a Mezőkövesd így is elrabolta a három pontot a Grosics Akadémiáról. A meccs krónikájához még tartozik egy bosszantó eset:

Németh Ádám

játékvezető a hármas sípszó elhangzását követően második sárga lappal kiállította a reklamáló

Tóth Gábort

, akire így eltiltás vár.

Klausz László

legénysége egy hét múlva a Dunaújvároshoz látogat.

Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző
2015. szeptember 26., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Mezőkövesd Zsóry FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Németh Ádám • asszisztens: Farkas Balázs, Kovács II. Gábor
0
-
1

Labdarúgó NB II, 8. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 600 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Kovács II. Gábor).

Szeged:

Szántai - Szabó, Tóth, Farkas, Mészáros, Berde, Zelenyánszki (Andorka 72'), Áchim, Geiger, Király, Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Mezőkövesd:

Dombó - Nagy, Devecseri, Dvorschák, Fótyik, Polényi, Szeles, Molnár, Tamási (Hegedűs 61'), Heffler (Tajthy 90+1'), Máté (Bajzát 77').

Vezetőedző:

Benczés Miklós.

Gólszerző:

Máté (55').

Sárga lap:

Tóth (23'), Zelenyánszki (62').

Kiállítás:

Tóth (a lefújást követően). Klausz László:

"Maximálisan elégedett voltam a csapat játékával, talán a szezonban ma játszottunk a legjobban, a legösszeszedettebben. Sajnáltam a fiúkat, és gratuláltam nekik a mérkőzés után. Megérdemeltük volna nem is az egy, hanem a három pontot."

Online közvetítésünk:

VÉGE

Németh Ádám játékvezető a lefújást követően, úton az öltözők felé második sárgával kiállította a hevesen reklamáló Tóth Gábort. A hátvédre így eltiltás vár.
90+3'
Vége! Három zsinórban megnyert tétmeccs után szenvedett vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
90+1'
Időhúzó jelleggel Tajthy állt be Heffler helyett.
88'
Szabó félfordulatból tüzelt a tizenhatos bal sarkáról, de nem talált kaput. Veszésen fogy az idő.
86'
Ezt most megúszta a Szeged! Szántai hagyta el a kapuját egy távoli felívelésnél, de Bajzát megelőzte, a rutinos támadó gólba tartó kísérletét ugyanakkor Farkas ki tudta vágni a gólvonalról.
84'
Geiger beadása ígéretesen szállt a középen érkező Andorka felé, Dombó azonban ismét jól avatkozott közbe, és leszedte a labdát a csatár fejéről. A vendégek kapusa remek formát mutat, már-már falat emelve a gólvonalra.
83'
Mi maradt ki?! Berde az ötösről csúsztathatott, de Dombó valahogy ebbe is bele tudott nyúlni. Óriási egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a vendéglátók!
79'
Berde suvasztott rá egy lövést kapásból, Dombó Gábornak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ki tudja tolni a kapujára tartó bombát.
77'
Benczés Miklós is cserére szánta el magát, a gólszerző Máté helyett Bajzát Pétert vetette be.
73'
Fótyik blokkolt egy lövést, Király ismétlése pedig pont középre tartott, így Dombónak nem okozott nehézséget a hárítás.
72'
Telik az idő, valamin változtatni kell: Klausz László Andorka Pétert küldte be a védekezőbb szellemű Zelenyánszkit helyett.
70'
Geiger Norbert! A 22 éves szélső kiválóan tört előre egy kontrával a jobb oldalon, befelé húzott, 12 méteres lövését viszont Dombó bravúrral hárítani tudta.
68'
Beszorul saját kapuja elé a Szeged, igyekszik döntésre vinni a dolgot a Mezőkövesd. Tóth Gáborék azonban állják a sarat.
63'
A bekapott gól láthatóan megfogta a hazaiakat, a Klausz-legénység ezekben a percekben igyekszik talpra állni a sokkból.
62'
Molnár Gábor jól szórja a lapokat, hiszen az első félidőben Tóth Gábor, ezúttal pedig Zelenyánszki László sárgult be róla.
61'
A vendégeké az első csere: Tamási Zsolt helyét Hegedűs Dávid vette át a folytatásra.
55'
Gól... A kutyafáját! Dvorschák futott el agilisan a jobb oldalon, beadását pedig Máté passzolta kapásból a rövid kapufa és Szántai keze közé. 0-1. A mezőkövesdiek tízese ezzel már öt gólnál tart a bajnokságban.
48'
Szép játék! Farkas ívelt fel egy labdát, Szabó Péter szélsebesen lépett ki a védők közül, de Dombó az utolsó pillanatban lekapta a játékszert a hazai szélső lábáról. Alighanem ez volt az összecsapás eddig legnagyobb helyzete!
46'
Folytatódik a meccs, egyik mester sem cserélt a szünetben.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amely után egyelőre gól nélkül állnak a csapatok. A tavaly szeptemberi találkozón ilyenkor már vezetett a Mezőkövesd - remélhetőleg ennek idei elmaradása nem vonja maga után Germán Tamás duplájának elmaradását is a második felvonásban.
44'
Mészáros szöglete után ismét Farkas villant, nagyon aktív az ellenfél kapujánál is a szegedi középhátvéd. Stukkolása ezúttal a keresztléc felett száguldott el.
42'
Szabó Péter emelt be a tizenhatoson belülre, Farkas Márk fejese azonban ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.
37'
Aktív mezőnyjáték - nagyjából így lehetne jellemezni a pályán zajló eseményeket. Mindkét fél magas fordulatszámon pörög, de hiába a támadószándék, a védelmek egyelőre stabilan állnak a lábukon.
28'
"Uh!" - hallik a tribün felől. Polényi jobbról érkező beadását Molnár püffentette három védő szemétől verve a jobb kapufa mellé.
23'
Tóth kapta az első sárgát a meccsen egy Molnárral szemben elkövetett szabálytalanság nyomán.
20'
Villámgyors kontrával indultak meg a vendégek, Tóth Gábornak már a saját tizenhatosán belül kellett becsúszva szerelnie Mátét. A borsodi szurkolók tizenegyest követeltek, de Németh Ádám továbbot intett. A játékvezető neve bizonyára sokak számára ismerős: ő vezette 2013-ban a Szeged balhés visszavágóját a Kisvárda elleni osztályozón.
19'
Geiger vállalt el egy lövést 18-19 méterről, egy védő sarkáról azonban szögletre pattant az ígéretes próbálkozás.
17'
Heffler kapott újabb lehetőséget egy közeli szabadrúgással: ezúttal 17 méter volt a távolság, de az expécsi szélső csavarása ismét a felső léc felett hagyta el a játékteret.
13'
Becsületesen küzdenek a csapatok a mély talajjal, magas iramban zajlik a játék a gyepen. Az utóbbi percekben alapvetően a szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a mezőkövesdi védelem eddig nem hagy túl sok teret Germánéknak.
8'
Áchim és Germán játszottak össze a jobb oldalon, utóbbi Király elé készített le, de a szélső kapáslövése centikkel elzúgott a bal kapufa mellett.
7'
Mind a lelátón, mind a pályán emelkedett hangulatban és magas iramban indul az összecsapás, úgy tűnik, a szereplők lelkesedéssel ellensúlyoznák az időjárás adta komorságot.
4'
Ej, de kár ezért! Geiger szabadrúgásába Germán fejelt bele, a labda azonban a bal kapufát érintve éppen csak, hogy nem ment be.
3'
Máris egy veszélyes lehetőség! Heffler állt egy 18 méteres szabadrúgás mögé, tekerése pedig sokakat megtévesztve zúgott el a keresztléc felett, hogy aztán a háló tetején landoljon.
1'
Igazán fürge volt a játékvezetői hármas, még kicsit hamarabb is kezdték a találkozót, mint azt az eredeti kiírás megkövetelte volna. A labdát a kék mezes hazaiak indították útjára, a vendégek a szokásos sárga-kékben szerepelnek.

15.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok az imént fejezték be a melegítést, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Gyulát alaposan átáztatta ma az eső, nagyjából egy órával ezelőtt állt el az égi áldás, aminek következtében némiképp mély talajú pálya fogadja majd a játékosokat. Hazai oldalon Klausz Lászlónak volt lehetősége megtalálni a legerősebb kezdőjét, hiszen egyedül Hegedűs Martin hiányzik a keretből - végül a padra Molnár F. Tamás kapus mellett Oláh Lóránt, Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Vladimir Veselinov és Oláh Gergő ül majd le. A vendégeknél többekre is érdemes lesz odafigyelni a 90 perc folyamán: a Máté János, Heffler Norbert páros például már hét gólt szerzett együttesen a bajnokságban, ráadásul utóbbi még három gólpasszt is jegyez. A rutinos Bajzát Péter a padon kezd, ott van viszont a kezdőben a háromszoros magyar válogatott Devecseri Szilárd, akit a Haladás adott kölcsön erre az idényre a Borsod megyeiekben.

A mérkőzés Németh Ádám sípjelére 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Focifanok! Ma 16 órától két mérkőzést is élőben közvetít a Szegedma.hu!Szeged-Grosics - Mezőkövesdhttp://szegedma.hu/?p=574483SZEOL - HFChttp://szegedma.hu/?p=574207

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.