Sport

Labdarúgás: ezúttal sem bírt a Sándorfalva az FK-val + FOTÓK

Labdarúgás: ezúttal sem bírt a Sándorfalva az FK-val + FOTÓK

2015. szeptember 6., vasárnap
Labdarúgás: ezúttal sem bírt a Sándorfalva az FK-val + FOTÓK
sandorfalva_fk11_gs

Egy kiélezett, szoros mérkőzésen 1-1-es döntetlenre végzett egymással a Sándorfalva és az FK 1899 Szeged a megyei I. osztály 4. fordulójában.

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, az első igazán veszélyes megoldásra a 25. percig kellett várni, amikor is

Makai Árpád

késztette vetődésre

Ábrahám Tamást

egy 13-14 méteres lövéssel. Mezőnyben enyhe fölényt tudhatott magáénak

Antal Róbert

legénysége, aminek aztán a 44. minutumban meg is lett az eredménye. Ekkor

Kántor Máté

lépett ki lesgyanús helyzetből a jobb szélen, majd a beadását

Antal Richárd

lőtte a kapu bal oldalába. (1-0) A diszkoszvetősök hiába reklamáltak

Török Tamásnál

, a játékvezető megadta a találatot, így a vendéglátók - lélektani szempontból is jó időzítéssel - megszerezték a vezetést. Fordulás után

Széll Kristóf

találta el a kapufát, majd

Dóra János

fejesét kellett fognia Ábrahámnak. Felpörgött az összecsapás, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de a háló egyik oldalon sem zördült, így az utolsó fél órába érkezve a sándorfalviak taktikusan elkezdték lassítani a játékot. Hiába, ugyanis a 72. percben Makai lépett ki egy kiugratással, egyedül mehetett a kapura, hogy aztán 16 méterről védhetetlenül lőjön a felső sarokba - Ábrahám csak beleérni tudott a bombába. (1-1) A hajrában a hazaiak mindent megtettek, hogy újból előnyhöz jussanak, mivel azonban ez már nem jött össze, mindkét gárda egy ponttal lett gazdagabb a lefújást követően. Ezzel az FK újabb egy szezonnal meghosszabbította jó sorozatát, azaz továbbra is veretlen megyeegyes bajnokin Sándorfalván. A következő körben mind Antal Róbert tanítványaira, mind a diszkoszvetősökre újabb nagyon nehéz erőpróba vár, hiszen előbbiek Mórahalomra utaznak, míg a szurkolók csapata az Algyőt látja vendégül.

Sándorfalva, 200 néző
2015. szeptember 6., 16.30
Sándorfalva SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás •• asszisztens: Nagy Gábor, Samu László
1
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 4. forduló:

Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged 1-1 (1-0)

Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Török Tamás (Nagy Gábor, Samu László).

Sándorfalva:

Ábrahám - Szil, Kanász-Nagy, Dargó, Kalapács, Kovács (Gémes 23'), Farkas, Kántor (Tóth L. 82'), Márki, Széll (Törköly 74'), Antal.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi Cs. - Szalai, Prontvai, Turján, Csuka (Tóth A. - a szünetben), Szőcs, Zsilák, Barta (Füle - a szünetben), Imre (Garamvölgyi D. 74'), Makai, Dóra J. (Király 84').

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerzők:

Antal (44'), ill. Makai (72').

Sárga lap:

Szil (7'), Kanász-Nagy (37'), Gémes (67'), Kalapács (89'), ill. Zsilák (21'), Turján (44'). Antal Róbert:

"Sajnos egy agyonnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Azt kell mondjam, a futball minden elemében jobban játszottunk az FK-nál, akik a mérkőzésen egyszer lépték át a félpályát, és abból gólt szereztek. Mi pedig kihagytuk az összes létező helyzetet, amit csak ki lehet hagyni. A futball sajnos ilyen: gólt kaptunk az ellenfél egyetlen támadásából. El vagyunk keseredve, mert két pontot kiengedtünk a kezünkből."

Tóth János:

"Úgy gondolom, igazságos a döntetlen. Örülünk az egy pontnak, és dolgozunk tovább."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége a mérkőzésnek! Döntetlenre végeztek a felek, ami azt jelenti, az FK 1899 Szeged továbbra is veretlen megyeegyes bajnoki találkozón Sándorfalván. Másfelől nézve, ez volt mindkét csapatnak az első ikszes meccse a szezonban.
89'
A végére még Kalapács is besárgult egy fault nyomán.
88'
Szőcs jónak tűnő kiugratását lefülelték a hazai védők. Alapjában véve a Sándorfalva próbál támadóbban fellépni az utolsó percekben, de Turjánék állják a sarat.
84'
És cserél az FK is: Dórát Király Bence váltotta az utolsó percekre, a csapatkapitányi karszalag pedig Szőcs Tamás karjára vándorolt.
82'
Újabb csere hazai oldalon: Tóth László állt be a hajrára Kántor helyett.
80'
Kalapács szabadrúgása okozott némi riadalmat, de végül nem talált kaput.
79'
Antal iramodott volna meg a jobb szélen, de Turján az utolsó pillanatban egy tanári belépővel megállította.
74'
Mindkét mester cserére szánta el magát: Széll Kristóf helyett Törköly Tamás, Imre Zoltán helyett Garamvölgyi Dániel a pályán.
72'
GÓÓÓL!!! Egyenlítenek a vendégek! Makai kapott egy remek ütemű kiugratást, egyedül mehetett kapura, és bár Ábrahám még beleért a 16 méteres löketbe, a felső sarokból már nem tudta kitolni! 1-1! Makai a szurkolóknak ajánlja a találatot!
67'
Gémes Bencének mutatott fel utólag sárga lapot Török sporttárs egy korábbi szabálytalanságért.
66'
Igyekszik felpörögni az FK, amire válaszul a sándorfalviak rövid passzokkal, labdatartással próbálják lassítani a játékot.
63'
Füle kevergetett a jobb oldalon, néhány csel után laposan lőtt, de nem talált kaput.
60'
Makai csalafintán a rövid alsóra tekert egy szögletre hajazó szabadrúgást, Ábrahámnak vetődnie kellett a védéshez.
59'
Dargó is bemutatkozik az ellenfél kapuja előtt: fejese nem sokkal szállt el a keresztléc felett.
58'
Kezdenek felpörögni az események! Ezúttal Széll Kristóf közeli lövése landolt az oldalhálóban.
57'
Füle is a szélen indult meg, beadása Dórához jutott el, a rutinos csatár azonban kapu fölé tessékelte a labdát.
56'
Antal ment végig a balon, szépen centerezett, de Kántor fejese nem talált kaput.
52'
Hasonlóan kezdődik a második felvonás, mint az első: mezőnyben gyűrik egymást a felek.
47'
Ott a válasz! Szalai adott be jobbról, Dóra fejese pedig Ábrahám kezében lelt nyugalomra.
46'
Mi maradt ki?! Rögtön Széll kapufájával indult a második játékrész, a kipattanót pedig Kanász-Nagy vágta kapu mellé az ötösről.
46'
Csuka és Barta számára ért véget a meccs, Füle Mátyás és Tóth Attila érkezett az FK-ba.
46'
Folytatódik a mérkőzés, kettőt cserélt a szünetben Tóth János.
SZÜNET
45+2'
Vége az első félidőnek, szünetben vezetnek a vendéglátók, akik lélektanilag is jó pillanatban szereztek vezetést.
44'
GÓÓÓL!!! Kántor lépett ki a jobb szélen némiképp lesgyanús helyzetből, majd a beadását Antal Richárd nyeste a kapu bal oldalába. Reklamálnak a szegediek, de Török sporttárs megadta a találatot, vezet a Sándorfalva! 1-0!
40'
Igyekszik nyomás alatt tartani a diszkoszvetősöket a Sándorfalva: az imént Kántor adhatott be egy szöglettel felérő szabadrúgást, amit aztán Garamvölgyi öklözött ki a bolyból.
37'
Kanász-Nagy és Zsilák akaszkodott össze mezőnyben egy ütközés után, előbbi egy csapó mozdulatot is tett riválisa felé, amiért sárga lapot kapott Török sporttárstól.
35'
Jobbról adhattak középre szögletet a hazaiak, és bár ezt még Makai kifejelte, a visszarúgott labdánál Kalapács maradt egyedül az FK védelmi megingása következtében. A vendégek szerencséjére a sárga mezes játékos 13-14 méterről bő egy méterrel a keresztléc fölé lőtte a lehetőséget.
32'
Turján faultja után a tizenhatos csücskéről jöhettek szabaddal a hazaiak. Kalapács egyből a kaput vette célba, megpattanó kísérletét Garamvölgyi nehezen tudta csak megszelídíteni.
29'
Egy jobbról érkező szögletet Kalapács tűzött kapura kapásból, de nem tudta kellően leszorítani a bombát.
25'
Csuka nagyszerű labdát varázsolt a térfél közepéről Makai elé, aki már a büntetőterületen belül tüzelt jobbról jobbal. Ábrahámnak nagyot kellett nyújtóznia a védéshez.
24'
Gémes máris akcióban: háromszögelés után tört volna kapura, de Turján és Garamvölgyi közös erővel szögletre mentettek előle.
23'
Nincs ma szerencséje a sérülésekkel Antal Róbertéknek: úgy tűnik, Kovács Milán nem úszta meg maradéktalanul a Garamvölgyivel történt ütközést. A középpályára Gémes Bence állt be csereként.
21'
Zsilák kapott sárgát egy mezőnybeli szabálytalanság után.
19'
Igen aktív a sándorfalviak bal szárnya, Széll Kristóf két szögletet és egy szabadrúgást is beadott onnan az elmúlt percekben. A védelem ezeket hatástalanította, de láthatóan bátran támaszkodik a bal oldalára a hazai alakulat
15'
Nem kezdenek túlontúl vehemensen a csapatok, egyelőre keresik egymáson a fogást. Közben az eső hol elkezd szemerkélni, hol abbahagyja - igazi futballidő fogadja a mérkőzést.
11'
Makai letalpalta Széllt, az esetet végül pacsi követte, nem sárga lap. A hazaiak szélsője némi ápolás után folytatni tudja a játékot.
10'
Ígéretesen cselezte be magát a tizenhatoson belülre Szőcs, de lövésig már nem jutott, a sokadik csel után szerelték a sándorfalvi védők.
8'
Imre nagyjából 40 méterről ívelt fel szabadrúgást, Dóra János fejét kereste volna, Kalapács azonban kifejelte a labdát a mezőnybe.
3'
Kovács startolt rá egy indításra, majd a lépéselőnyben lévő Garamvölgyivel ütközött a tizenegyespont magasságában. Kifelé jár a szabadrúgás, de a sándorfalvi középpályást ápolni kell.
3'
Aktívabban, támadóbban kezdenek a hazaiak, a meccs első szögletét is ők rúghatták, ami azonban nem okozott nagyobb veszélyt
1'
A sárga mezes hazaiak indították útjára a labdát, a szegediek szokásos, kék-fekete csíkos szerelésükben lépnek pályára.
16.25: Ami a kispadokat illeti, Antal Róbert Sáringer Zalán kapus mellett Tóth Lászlót, Visnyei Dávidot, Gémes Bencét, Törköly Tamást, és Faragó Barát Zoltánt küldheti be csereként, míg a túloldalon Vér Dávid mellett Füle Mátyás, Garamvölgyi Dániel, Király Bence, Nagy Sándor, Lengyel Csaba és Tóth Attila vár bevetésre. 16.20: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok lassan végeznek a bemelegítéssel, hamarosan kezdődik a találkozó. Ahogy az előzetesen várható volt, a hazaiaknál még nem tudott visszatérni korábbi fejsérülése után Tóth Lukács, így a Sándorfalva a rutinos középpályás nélkül kénytelen felvenni a harcot. Vékes Martin az első összeállítás szerint még a kezdőben kapott helyet, mostanra azonban már utcai ruházatba öltözött - minden bizonnyal megsérült a bemelegítés során. Az FK-nál viszont rögtön két meghatározó játékost is újra a pályán üdvözölhetnek a szurkolók, így Imre Zotánt és Dóra Jánost. A mérkőzés Török Tamás sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nem bírt egymással a Sándorfalva és az FK 1899 Szeged - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=566445

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.