Sport

Labdarúgás: fontos időszak előtt áll a Szeged-Grosics

Labdarúgás: fontos időszak előtt áll a Szeged-Grosics

2015. szeptember 10., csütörtök
Labdarúgás: fontos időszak előtt áll a Szeged-Grosics
szeged_2011_kaposvar15_gs

A magyar labdarúgó-válogatott Európa bajnoki selejtezői miatt két hetes bajnoki szünet ér véget a ránk váró hétvégén a Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgói számára is: Klausz László fiai nem a legjobb élményekkel tölthették a pihenőt, azonban szombaton már megkezdenék a javítást.

Kisvárdán 4-0-ra

, majd a

Soroksár elleni vihar miatt félbeszakadt

bajnokit követően

Ajkán 5-0-ra

kapott ki a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynek két hét állt a rendelkezésére, hogy rendezze a sorait, hiszen a válogatott meccsei miatt nem rendeztek bajnoki fordulókat az NB II-ben sem. Szombaton viszont már újra pályára lép a csapat, a hatodik fordulóban a Szigetszentmiklós érkezik a gyulai Grosics Akadémiára. „Sajnos pont rosszul jött ki ez a dolog számunkra, hogy félbeszakadt a Soroksár elleni mérkőzésünk, így elég rosszul néz ki, hogy két egymást követő meccsen kaptunk kilencet. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, ami mind fegyelmezetlenség és figyelmetlenség, úgy gondolom, nem fociztak le minket, így azt mondom, csalóka az eredmény, e miatt nem vagyunk kilátástalan helyzetben sem” - mondta el az elmúlt két vereségről

Mészáros Márk

, a Szeged-Grosics védője.

Közösen javíthatnak

Ilyen esetben mindig kérdéses, vajon jól jön-e egy csapatnak az extra pihenő, vagy pedig éppen a mihamarabbi mérkőzés jelentene jót azzal, hogy hamar javíthat a csapat. A védő most kifejezetten örült ennek a két hétnek, mert ahogy fogalmazott, kicsit megzuhant a csapat e miatt a két vereség miatt.”Azt szokták mondani, az idő mindent megold. Az első két-három nap a meccs után nagyon rossz hangulatban telt, de magához tért a csapat. Sokat beszélgettünk egymást közt, arra jutottunk, csak közösen tudunk kijönni ebből az úgynevezett gödörből, és csak egymásra számíthatunk a pályán is, nagyon várjuk már a hétvégi mérkőzést, hogy bizonyítani tudjuk, hogy hol is van az igazi helyünk a tabellán” - nyilatkozta portálunknak Mészáros Márk.

szeged_2011_szolnok05_gs_meszaros_mark

A két hetes szünetet követően a Szigetszentmiklós ellen folytatja a bajnokságot a Szeged-Grosics, amellyel szemben tavaly negatív mérleggel zárt, hiszen hazai pályán kétszer is, az NB II-ben és a Magyar Kupában is alulmaradt, az előző szezon zárómeccsén azonban visszavágták Germán Tamásék ezért a két elszenvedett vereségért. „Nagyon közel van egymáshoz a két csapat, próbálunk belőlük minél jobban felkészülni. Rengeteg variációjuk van a pontrúgásokra, ezeket gyakoroltuk egész héten. Szoros meccs lesz, de hazai pályán mindenképpen itthon kell tartani a három pontot. Szerintem ebben a bajnokságban talán a Gyirmótot leszámítva nem lehet tutira menni senki ellen, mert nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok, bárki bárkit megverhet” - tekintett a szombati találkozóra a Szeged-Grosics védője. A hosszabb pihenőt követően azonban alaposan belehúznak

Klausz László

tanítványai, hiszen 14 nap alatt öt mérkőzést is játszik a gárda: a hétvégi bajnoki fordulók mellett kétszer is hét közben lép pályára a csapat, szeptember16-án pótolják a Soroksár elleni félbeszakadt találkozót, míg egy héttel később, szeptember 23-án a Gyulai Termál FC ellen Magyar Kupa meccset vív a Szeged-Grosics. „Ez jól is elsülhet számunkra, hiszen egy hét alatt gyűjthetünk kilenc pontot, amivel kicsit megnyugodhatnánk és újra felzárkózhatnánk az élbolyhoz, szóval nagyon fontos egy hét elé nézünk, mindenféleképpen ennek tükrében is vágunk neki ennek a sorozatnak. A Budaörs elleni meccsünk ugyan idegenben lesz, de ők is a verhető csapatok közé tartoznak, a másik két ellenfelünkről, a Szigetszentmiklósról és a Soroksárról nem is beszélve, pláne hazai pályán” - fogalmazott Mészáros Márk, aki a Gyula elleni kupameccsel kapcsolatban hozzátette, az még távolinak tűnik jelen pillanatban, de fontos három mérkőzést játszanak előtte, és jelenleg ezekre koncentrálnak. Ugyanakkor a védő úgy véli, nem jelenthet gondot a továbbjutás, viszont ezt követően egy újabb fontos meccs vár rájuk Mezőkövesden. A nyáron Klausz László vette át a csapat irányítását, a változásról és az új edző által hozott taktikáról Mészáros Márk elmondta: 1-2 hétbe telt, amíg hozzászoktak ahhoz, amit az új mester kért tőlük, viszont fejben már mindenki átállt erre a kicsit nyíltabb, látványosabb játékra, a védő pedig reméli: hosszú távon kifizetődő lesz mindez a számukra.

Csak közösen tudnak kijönni a gödörből, véli a Szeged-Grosics védője, Mészáros Márk.http://szegedma.hu/?p=567772

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.