Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: megállította az újonc lendületét a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_gyirmot47_gs

Elvette a Budaörs hazai veretlenségét a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Klausz László együttese újabb idegenbeli győzelmet aratott.

Az elmúlt négy hetet hibátlanul letudó újonc Budaörs otthonában lépett pályára a hetedik fordulóban a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A hazaiak kezdtek jobban: tíz perc alatt kétszer is csupán a kapufa mentette meg a szegedieket a bekapott góltól, azonban ahogy a futball íratlan szabályai tartják, a kihagyott budaörsi helyzetek rögtön meg is bosszulták magukat, miután a 13. percben Geiger már jóval higgadtabb és pontosabb volt a túloldalon, Áchim passzát lőtte a támadó a budaörsi kapuba, 0-1. Azonban alig megszerezte a vezetést Klausz László együttese, máris döntetlent állt az eredményjelzőn: négy perccel Geiger gólját követően Csillag 19 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1-1. A folytatásban kevés lehetőség adódott mindkét kapu előtt, főleg a mezőnyben pattogott a labda, az első játékrész végére pörgött fel egy kicsit a játék, de igazán nagy helyzet nem adódott egyik gárda előtt sem.

A szünetet követően az 53. perc hozta meg a változást a játékban: Király pazar indításával Germán lépett volna ki, de Tányéros megállította őt a tizenhatoson belül, méghozzá mindezt szabálytalanul tette, amiért kiállította őt a játékvezető, és büntetőt rúghatott a Szeged-Grosics: a sértett magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel újra megszerezte a vezetést csapatának, 1-2. Az újonc Budaörs mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, azonban a Szeged-Grosics remekül élt emberelőnyével, és mezőnyben dominálva játszott a meccs utolsó szakaszában. Berde már 10 perccel a vége előtt eldönthette volna a találkozót, azonban erre egészen a 92. percig kellett várni, amikor Geiger megint higgadt volt, és a kapuba passzolta a labdát Oláh Gergő átadását követően, így bebiztosította a Szeged 2011-Grosics Akadémia sikerét.

Ezzel Germán Tamásék megtörték a Budaörs egy hónapja tartó lendületét, és második idegenbeli sikerét aratta, amivel immáron 10 pontos a tabellán. Klausz László csapatára sűrű hét vár, hiszen előbb szerdán Gyulán a Magyar Kupában az NB III-as Várfürdő Gyulai Termál FC ellen lép pályára, majd szombaton az egyik bajnokesélyes, a Mezőkövesd érkezik a Grosics Akadémiára.

Budaörs, 400 néző
2015. szeptember 19., 16.00
Budaörsi SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Nagy Róbert • asszisztens: Mohos Milán, Szalai Balázs.
1
3

Labdarúgó NB II, 7. forduló:

Budaörsi SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 3 (1-1)
Budaörs, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Mohos Milán, Szalai Balázs).
Budaörs: Szentpéteri – Tányéros, Hegedűs, Csillag (Gál, 54′), Bogáti, Csobánki, Papp M., Horváth, Lajer, Szabó V. (Varga B., 67′), Marques-Airosa (Sajbán, 60′). Vezetőedző: Miskei Attila.
Szeged: Szántai – Szabó P., Tóth G., Farkas, Mészáros, Zelenyánszki (Oláh G., 80′), Áchim, Berde, Geiger, Király (Andorka, 90′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Csillag (17′) ill. Geiger (13′, 90+2′), Germán (55′, büntetőből)
Sárga lap: Varga B. (90+3′) ill. Mészáros (37′), Tóth G. (71′), Szabó P. (85′), Oláh G. (88′)
Kiállítva: Tányéros (53′)

Klausz László: “Nagyon taktikusan játszottunk, és az ellenfél hibáit, valamint emberelőnyünket kihasználva sikerült egy nagyon jó Budaörsöt legyőznünk.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Vége! A négy meccses győzelmi szériában lévő Budaörsöt legyőzi idegenben a Szeged-Grosics, amely a múlt heti sikerét követően ismét három ponttal gyarapodik, és második idegenbeli győzelmét aratja!
90+3′
Nehezen bírják idegekkel a hazaiak a végét, Varga Bence kap sárgát.
90+2′
GÓÓÓÓL! Geiger végleg eldönti, nem marad kérdés a végére! Oláh Gergő beadását Geiger a jobb kapufa belső élére passzolja a tizenhatoson belülről, ezzel kétgólosra növeli a szegedi előnyt, és eldönti a mérkőzést, 1-3!
90′
Három perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
90′
Csere a Szeged-Grosicsnál: Király Patrik helyére Andorka Péter áll be a véghajrában.
88′
Az imént beállt Oláh Gergő is sárgát kap Bogátival szemben elkövetett faultjáért.
87′
Király Patrik jobb oldali szögletét csúsztatja kapura remekül Farkas Márk, de kevéssel a bal kapufa mellé megy a fejese.
85′
Szabó Péternek is figyelnie kell a hátralévő néhány percre, ő is sárgát kap.
81′
Ez nagy védés volt Szentpéteritől, Berde a 16-os sarkáról lőtt nagy erővel, de a röviden álló hazai kapus bravúrral fogta a lövést.
80′
Először cserél Klausz László: Zelenyánszki helyét Oláh Gergő foglalja el.
76′
Szabó Péter és Király Patrik játszik össze remekül: utóbbinak talán már lövésre lendült a lába, amikor odaért Szentpéteri, és felszedte a labdát. A mezőnyben továbbra is irányít a Szeged-Grosics, jelentős fölényben a vendégek.
71′
Tóth Gábor is besárgul, miután ellenfele szépen eljátszotta a szabálytalanságot, alakítása pedig meggyőzte a játékvezetőt, ezért pedig sárgát kap a szegedi védő.
67′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Budaörs: Szabó Viktort az egykori szegedi, Varga Bence váltja az utolsó bő húsz percre.
65′
Egy kontratámadás végén Bogáti lőhet szabadrúgást mintegy 18 méterről: lövése azonban a bal felső sarkot elkerülve hagyja el a pályát.
63′
Kihasználja emberelőnyét mezőnyben a Szeged: labdabirtoklásban jóval ellenfele fölé nő a kiállítás óta a kék-fekete együttes.
60′
Újabb hazai csere: Sajbán Marques-Airosát váltja a Budaörsben, Klausz Lászlónak még van három cseréje. Közben elkezdett csöpörögni az eső.
55′
GÓÓÓÓÓL! Germán magabiztosan váltotta gólra a büntetőt, a jobb sarokba küldte a labdát a cséká, így újra vezet a Szeged-Grosics, 1-2!
54′
Még a büntető előtt rögtön reagál a hazai edző a kiállításra: a gólszerző Csillag helyére Gál Szabolcs érkezik.
53′
Sőt, kiállítás! Nagy Róbert a büntető mellé kiállítja Tányérost, így emberelőnybe is kerül a Szeged!
53′
TIZENEGYES! Mintaszerű akció végén jut büntetőhöz a Szeged-Grosics, Király remek labdával találta meg a tizenhatoson belül Germánt, akit Tányéros csak szabálytalanul tudott megállítani!
49′
Szántai él együtt remekül a játékkal: Csillag beadása találta volna meg Szabó Viktort, de a szegedi kapus a hazai játékos lábáról szedte fel a labdát.
47′
Rögtön Szabó Péter veszélyeztet: 25 méteres bal oldali szabadrúgása a hazai védők és a szegedi csatárok mellett is elsuhan a kapu előterében, végül pedig kevéssel a bal kapufa mellett hagyja el a játékteret, veszélyes lehetőség volt.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik fél sem cserélt.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: bár megúszta az első két nagy hazai lehetőséget a Szeged-Grosics, és vezetést is szerzett, de erre hamar tudott reagálni a Budaörs, így 1-1-el fordulnak a csapatok.
37′
Az első sárga lap Mészáros Márké, aki egy rossz ütemű becsúszást követően részesül ebben a figyelmeztetésben.
36′
A nagy kedvvel játszó Papp Máté nem először veti meg a szegedi védelem jobb oldalát: beadása most is kitűnő, de az érkező haza csatárok elől az utolsó pillanatban ment Berde.
34′
A helyzet változatlan: a két, rövid idő alatt esett gól után elvétve jutnak el a kapukig a csapatok, úgy tűnik, a döntés a második félidőre maradhat.
30′
Egy mutatós szegedi támadás töri meg a kisebb csendet: Áchim újabb jó centerezése végén Geiger fejelhetett kapura, de próbálkozását könnyen fogta Szentpéteri.
22′
A gyors gólváltás után kissé leült a mérkőzés: főleg a középpályán zajlik a játék, a kapuk nem forognak veszélyben az utóbbi periódusban.
17′
Nem sokáig örülhetett a Szeged-Grosics, máris egyenlít a Budaörs! A leblokkoló védők mellett Csillag vette át a labdát, majd egy pattanás után 19 méterről lőtte azt a jobb alsó sarokba, 1-1!
13′
GÓÓÓÓL! Ahogy az lenni szokott, az egyik oldalon kimaradnak a helyzetek, a másik fél pedig rögtön büntet! Áchim perdített remekül a tizenhatoson belül Geiger elé, aki kapásból kilőtte a felső sarkot, ezzel megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics!
11′
Megint kapufa! Ismét szerencséje van a Szeged-Grosicsnak, megint csak Papp beadása után alakul ki veszély, az Áchim mellől belőtt labdát az érkező Szabó Viktor a felső lécre továbbította!
6′
Az előző akcióra válaszként Zelenyánszki lő: próbálkozása azonban jóval a kapu fölött köt ki.
5′
Most szerencséje volt a Szeged-Grosicsnak, Bogáti remek indításával Papp lépett meg a bal oldalon, majd remek beadását Marques-Airosa perdítette kapura, de a kapufát találta el! A kipattanóra Szabó Viktor érkezett, azonban lövését blokkolták a szegedi védők, majd felszabadítottak.
4′
Tapogatózó játékkal indulnak az első percek: mindkét csapat óvatosan kezd, az első gól akár kulcsfontosságú is lehet a mai mérkőzésen.
1′
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Budaörs fehér-zöld szerelésben, míg a Szeged-Grosics kék-feketében lép pályára.

15:56 – Valamivel hűvösebb idő van már Budaörsön, mint az Alföldön, de verőfényes napsütésben játszhatnak a csapatok. A fegyelmi szabályzat alapján Tóth Gábor már letöltötte az eltiltását, majd a Soroksár ellen nem játszhat a pótolt mérkőzésen, így őt a kezdőbe jelölte Klausz László, aki a kispadról a kapus Molnár F. Tamás mellett Oláh Lórántnak, Andorka Péternek, Pászka Lórándnak, Vladimir Veselinovnak, Balogh Miklósnak és Oláh Gergőnek szavazhat bizalmat.

15:46 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics budaörsi fellépése. A hazaiak saját környezetükben még veretlenek, sőt, a legutóbbi négy bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, így nem számíthat könnyű mérkőzésre az újonc otthonában a szegedi együttes.

A mérkőzés Nagy Róbert sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma két online közvetítéssel készülünk számotokra! Íme:Budaörsi SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia16.00: http://szegedma.hu/?p=571479SZEOL SC – ESMTK16.00: http://szegedma.hu/?p=571652

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 19.

Sport

Sporthétfő: magabiztos Pick-győzelem Dániában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszavonul a szegedi szumós

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Visszavonul Kalmár István szegedi szumós, ezt közösségi oldalán jelentette be a sportoló.

Tovább olvasom

Sport

Álomcsapatot ért Bánhidi Bence 11 gólja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A meccs embere lett és a hét válogatottjába is bekerült a szegedi beálló.

Tovább olvasom

Aktuál