Közélet

Közop-4.6.0-14-2014-0011 “kikötői infrastruktúra fejlesztése a Csikli Kft. Szegedi telephelyén“

Közop-4.6.0-14-2014-0011 “kikötői infrastruktúra fejlesztése a Csikli Kft. Szegedi telephelyén“

2015. szeptember 26., szombat
Közop-4.6.0-14-2014-0011 “kikötői infrastruktúra fejlesztése a Csikli Kft. Szegedi telephelyén“
csikli_sajtokozlemeny_logo

Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg a Csikli Kft. szegedi Boszorkány-szigeten található telephelyén a kikötői infrastruktúra fejlesztése. Az Európai Kohéziós Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásban a Közlekedési Operatív Program Kikötői alapinfrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése pályázatán keresztül mintegy 57,28 millió forinttal támogatta a projektet.

Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg a Csikli Kft. szegedi Boszorkány-szigeten található telephelyén a kikötői infrastruktúra fejlesztése. Az Európai Kohéziós Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásban a Közlekedési Operatív Program Kikötői alapinfrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése pályázatán keresztül mintegy 57,28 millió forinttal támogatta a projektet. A 2004-ben alapított Csikli Kft. fő profilja a belvízi áruszállítás. Ezen belül elsősorban ömlesztett árut, sódert, gabonát, műtrágyát, egyéb ömlesztett építőanyagokat szállítanak. Az ömlesztett áruk, főként az építőanyagok szállításában és kereskedelmében egyre nagyobb jelentőségre tett szert a Szeged, Boszorkány-szigeten található kikötő. Bár a terület a Tisza folyó árterületén található, kialakítása lehetővé teszi, hogy a különlegesen magas vízállásos időszakot leszámítva egész évben folyamatosan működjön. Az áruszállítás volumenének folyamatos növekedése ezen a telephelyen szükségessé tette a kikötői infrastruktúra fejlesztését. A cég az elmúlt két évben folyamatosan fejlesztette telephelyét. Javította megközelítési utak és a telephelyen belüli közlekedési utak állapotát, hídmérleget épített ki a szállított áru mennyiségének pontos meghatározására. Ennek a fejlesztési folyamatnak a következő lépcsőjét jelenti jelenlegi projekt. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2014-ben tette közé a Közlekedési Operatív Programon belül a „Kikötői alapinfrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése” című, KözOP-2014-4.6 azonosító számú pályázati felhívását. A Csikli Kft. is beadta projekt javaslatát, amelyet az Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek minősített. A projekt keretében a kikötői rakodást segítő gép beszerzése és - nem engedélyköteles építési tevékenységként – rakodói berendezés elhelyezésére szolgáló síkalap kialakítása valósult meg. A nagy értékű gépi berendezés beszerzése közbeszerzés keretében valósult meg. A műszaki átadás-átvételre 2015. szeptember 24-én került sor. A projektet az Európai Kohéziós Alap és Magyarország Kormánya társfinanszírozásban mintegy 57,28 millió forinttal támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.