Sport

Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke

Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke

2015. szeptember 18., péntek
Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke

Kovács Ferenc lett a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke - közölte az MTI.

Nyíregyháza fideszes polgármesterét a szervezet pénteki tisztújító közgyűlésén 65 tagból 62-en választották meg a posztra.

Kovács Ferencnek

nem volt ellenfele, miután egyetlen korábbi kihívója,

Vass Zoltán

két napja visszalépett. A következő öt évre megválasztott új elnök beszédében hangsúlyozta, hogy a sportág számára nagy lehetőség a jövő hétvégén kezdődő Európa-bajnokságra készülő női válogatott sikere, mint mondta: az együttes Európa Liga-győzelmét "meg kell lovagolni". Hozzátette: szeretné elérni, hogy a sportág jelenlegi állami támogatása megduplázódjon, illetve a tervek között szerepel egy röplabda-specifikus sportcsarnok felépítése is. Július 24-e óta

Ludvig Zsolt

irányította a szövetséget megbízott elnökként. A május 16-i közgyűlést követően ugyanis a tizenegy tagú elnökségből heten lemondtak. Ezzel a testület határozatképtelenné vált, majd a július 7-i rendkívüli közgyűlésen a tagság a korábbi elnök és a másik három elnökségi tag visszahívása mellett voksolt. A korábbi főtitkár, Ludvig Zsolt már megválasztása előtt jelezte, hogy csak ideiglenesen, hatvan napra vállalja a tisztséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.