Sport

Kosárlabda: Koszovóból pótolhatja Balabant a Szedeák

Kosárlabda: Koszovóból pótolhatja Balabant a Szedeák

2015. szeptember 8., kedd
Kosárlabda: Koszovóból pótolhatja Balabant a Szedeák
bc_peja_jozo_brkic_2

Miután nem tudta megtartani a Naturtex-SZTE-Szedeák a kiváló centert, Darko Balabant, a klub próbálja pótolni a távozó szerb játékost: a szegediekhez hat napos próbajátékra érkezett a bosnyák Jozo Brkic.

Juhos Levente

és

Moravcsik Áron

után újabb kosarassal bővülhet a Naturtex-SZTE-Szedeák kerete:

Nikola Lazic

együttesének nagy szüksége lenne egy centerre

Darko Balaban

távozása után, a Szedeák pedig a 29 éves

Jozo Brkic

-et invitálta próbajátékra. Az ötös poszton bevethető Brkic az előző idényt a temesvári BC Timisoara után a koszovói BC Peja csapatában töltötte, ahol második helyen zárt a bajnokságban, a koszovói kupát pedig megnyerte csapatával. Pályafutása korábbi szakaszában játszott horvát és szlovén csapatokban is. A koszovói együttesben 10 mérkőzés alatt átlagban 22.8 percet töltött a pályán, ami alatt 12.3 pontot és 7.5 lepattanót átlagolt. A bosnyák-horvát kettős állampolgárú center hat napot tölt el próbajátékon a szegedi együttesnél, a pénteken kezdődő két napos, kiskunfélegyházi tornán pedig meccskörülmények között is megnézheti őt a szakmai stáb.

bc_peja_jozo_brkic

„A hétfői délelőtti edzésen már részt vett, de egyelőre még sok mindent nem tudok mondani róla. Egy hetes próbajátékon vesz részt, a próbaideje szombatig tart, két edzőmeccsen játszani fog, meglátjuk, hogy mit tud produkálni” – mondta el portálunknak

Bonifert Domonkos

, a Szedeák ügyvezetője, aki hozzátette: egyelőre nincs más próbázó a csapatnál, az még a jövő zenéje, és a klub pénzügyi lehetőségeitől függ, hogy lesz-e még további külföldi játékos a csapatnál. A Naturtex-SZTE Szedeák pénteken és szombaton is pályára lép a héten a kiskunfélegyházi négyes tornán: az első napon 18.30-tól a Kecskeméttel játszanak

Kiss Zsolték

, majd másnap attól függően, hogy mit érnek el a Bács megyeiek ellen, a Paks-Jászberény mérkőzés vesztesével vagy nyertesével játszanak a harmadik helyért, vagy pedig a döntőben.

A bosnyák-horvát centert, Jozo Brkicet teszteli a héten a Naturtex-SZTE-Szedeák - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=567045

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.