Közélet

Költség-összehasonlító webalkalmazás segíti a gazdálkodókat

Költség-összehasonlító webalkalmazás segíti a gazdálkodókat

2015. szeptember 24., csütörtök
Költség-összehasonlító webalkalmazás segíti a gazdálkodókat

Költség-összehasonlító webalkalmazás segíti a szántóföldi növénytermesztőket, hogy minél egyszerűbben és eredményesebben tervezhessék meg kiadásaikat, optimalizálhassák pénzügyeiket a legjobb terméshozamok elérése érdekében, ezáltal pedig növelni tudják versenyképességüket - hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtöki közleményében.

Az alkalmazást az Agrárgazdasági Kutató Intézettel karöltve a Dow AgroSciences Hungary Kft. támogatásával az Agroinform.hu készítette el. A fejlesztés segítségével a gazdálkodók a saját ráfordításaikat és hozamadataikat hasonlíthatják össze az országban vagy a régiójukban szántóföldi termelést folytató gazdák vetőmag-, növényvédő szer-, műtrágya-, összes állandó-, egyéb változó költségével és terméshozamaival. Az összehasonlításhoz az országos és regionális adatokat Magyarország legjelentősebb agrárökonómiai szervezete, az Agrárgazdasági Kutató Intézet tesztüzemi rendszere szolgáltatja - írták. A kalkulátor az Agroinform honlapján elérhető, idén elnyerte az OMÉK Agrárfejlesztési Díját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.