Közélet

"Ez invázió" - Kiss-Rigó László Orbán Viktorral ért egyet (FRISSÍTVE)

"Ez invázió" - Kiss-Rigó László Orbán Viktorral ért egyet (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 8., kedd
"Ez invázió" - Kiss-Rigó László Orbán Viktorral ért egyet (FRISSÍTVE)
kiss_rigo_laszlo01_gs

Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkező migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió - fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.

Nem ért egyet

Ferenc

pápa kijelentésével – miszerint a katolikusoknak erkölcsi kötelességük segíteni a menekülteket –

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi püspök, aki ezzel kapcsolatos nézeteit a The Washington Postnak fejtette ki - írja az

Origo

.

Kiss-Rigó egyertért Orbánnal

"Ők nem menekültek. Ez egy invázió" — fogalmazott a lapnak a püspök, aki szerint ezek az emberek úgy jönnek ide, hogy közben "Allah akbar"-t kiabálnak. A The Washington Post megjegyzi: Európa más részeivel ellentétben Magyarországon Ferenc pápa felhívásával szemben inkább

Orbán Viktor

nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól. "Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel" — mondta Kiss-Rigó a lapnak, majd hozzáteszi: a pápa ezzel szemben nem ismeri a helyzetet. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

Cinikusak és arrogánsak

És noha a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják. "A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít" — fogalmazott.

Mást mond a katolikus egyetem

Szuromi Szabolcs

, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora körlevélben kérte az intézmény karainak dékánjait és hallgatói önkormányzatait, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a menekültek ellátását célzó jószolgálati munka megszervezésére, támogatására. Időközben a cseh katolikus egyház is közölte, hogy kész menekülteket befogadni. Ferenc pápa vasárnap arról beszélt, hogy minden katolikus plébánia fogadjon be egy menekült családot.

Eltorzított szavak

Kiss-Rigó László később

a Népszabadságnak

azt mondta: az amerikai lap eltorzította szavait. Hangsúlyozta, hogy maximálisan egyetért azzal a lelki iránymutatással, amelyet Ferenc pápa fogalmazott meg felhívásában. A katolikusoknak valóban kötelességük segíteni a menekülteket. Kevesen mondhatják el magukról, hogy karitatív ügyekben többet tesznek, mint a szeged-csanádi egyházmegye. Csak éppen erről alig-alig számol be a sajtó - tette hozzá. Azt is kifejtette viszont: „Ez egyfajta betolakodás. Nem menekültek jönnek, hanem gazdasági bevándorlók, provokatőrök és még ki tudja, milyen jövevények.” Véleménye szerint a hozzánk érkezőknél több pénz van, mint egy magyar rendőr féléves fizetése.

"Ők nem menekültek. Ez egy invázió" - fogalmazott Kiss-Rigó László megyéspüspök az illegális bevándorlás kapcsán. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=567438

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.