Közélet

Kinevezte honvédelmi miniszterré Simicskó Istvánt a köztársasági elnök

Kinevezte honvédelmi miniszterré Simicskó Istvánt a köztársasági elnök

2015. szeptember 9., szerda
Kinevezte honvédelmi miniszterré Simicskó Istvánt a köztársasági elnök
Áder János; Simicskó István

Kinevezte honvédelmi miniszterré a köztársasági elnök Simicskó Istvánt - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Áder János a miniszterelnök javaslatára szeptember 10-ei hatállyal nevezte ki az új tárcavezetőt.

A közlönyben egyúttal azt is rögzítették, hogy

Hende Csaba

lemondott honvédelmi miniszter megbízatása szeptember 9-ei hatállyal szűnik meg. Hende Csaba hétfőn mondott le tisztségéről. Döntését

Orbán Viktor

kormányfő elfogadta és

Simicskó István

eddigi sportért felelős államtitkárt kérte fel a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására. Simicskó Istvánt kedden hallgatta meg több parlamenti bizottság is: a miniszterjelölt kinevezését a honvédelmi és rendészeti bizottság hat igen szavazattal, két nem ellenében, a nemzetbiztonsági bizottság pedig négy igen szavazattal, egy nem ellenében támogatta.

Kinevezte honvédelmi miniszterré Áder János köztársasági elnök Simicskó Istvánt - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=567877

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.