Sport

Ki lesz az ember a gáton?

Ki lesz az ember a gáton?

2015. szeptember 17., csütörtök
Ki lesz az ember a gáton?
tavaszi_hajtas_kerekpar_bicikli

Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a hagyományos éjszakai teljesítménytúrát, amely több Csongrád megyei települést is érint. A jelentkezők gyalog, kerékpárral vagy vízen tehetik meg a különböző távokat, amelyekre már csak a helyszínen lehet jelentkezni.

Szeptember 19-én este már huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg a Csongrád megyei Természetbarát Szövetség hagyományos éjszakai teljesítménytúráját. Mint azt portálunknak

Nagy István

, a szövetség elnökségi tagja elmondta, a szeptember 14-i előnevezési határidőig mintegy 200-an neveztek már a szombati eseményre, azonban aki lemaradt, ne csüggedjen, mert a helyszíneken is van lehetőség a nevezésre. A gyalogtúrát három távon (40, 22 és 11 kilométeres) lehet teljesíteni, a vízitúra 40, míg a kerékpártúra 85 kilométeres lesz, minden túra célja Tápén, a Szent-Mihály templom plébániájánál lesz. A túra a Decathlon sportáruház támogatása mellett Algyő és Mindszent önkormányzatának támogatásával jöhetett létre. „Ezúttal a kerékpárosoknak van egy aszfaltos útvonal is, ami viszont nem a gáton halad. Ebben a túrában Tápé és Algyő vesz részt, a kerékpárosba bekapcsolódik Hódmezővásárhely, Mártély és Mindszent. Nagyjából sötétedés környékén indul az összes táv, így lehet nézni majd a szép csillagos eget. Aki vett már ilyenen részt, az tudja, milyen ez, az erős holdfény is nagyon szép lehet. A gyalogosok két, két és fél óra alatt teljesíthetnek, a 40-esek is beérnek hajnal kettő és négy között. A munka egy részét már rutinból csináljuk, Algyőn az önkormányzattól jelentős támogatást kaptunk, akárcsak Mindszenten. Az igazi munka akkor kezdődik, amikor kipakoljuk az ellenőrző asztalokat, lámpát szerzünk, mert például Algyőn kint leszünk a strandon. Amikor pedig jönnek az első versenyzők, akkor kezdődik az igazi hajtás, van, amikor tömegesen érkeznek be, és mindenkit egyszerre kellene ellátni” - fogalmazott a túrát megelőzően Nagy István, a szövetség elnökségi tagja. A gyalogos túra útvonala a Tisza árvízvédelmi töltésén, a kerékpáros túráé részben aszfaltozott (kerékpár) úton részben az árvízvédelmi töltésen, a vízitúráé pedig a Tiszán halad. A helyszínen nevezők nem kapnak semmilyen ellátást a túrafolyamán és a célba érkezéskor! A túra teljesítését igazoló, olvashatóan kitöltött és az ellenőrző pontokon lebélyegzett karton leadása esetén számukra a jelvényt és az emléklapot postán küldi el a CSMTSZ.

XXVIII. Ember a gáton teljesítménytúra

ejszakai_teljesitmenytura_tablazat

Csongrád megye több települését érintő éjszakai teljesítménytúra lesz szombaton. Részletek ITT:http://szegedma.hu/?p=570824

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.