Sport

Kézilabda: sima győzelemmel lépett tovább az FKSE Algyő a kupában

Kézilabda: sima győzelemmel lépett tovább az FKSE Algyő a kupában

2015. szeptember 3., csütörtök
Kézilabda: sima győzelemmel lépett tovább az FKSE Algyő a kupában

Tíz nappal a bajnoki nyitány előtt lejátszotta szezonbeli első tétmérkőzését a Levendula Hotel FKSE Algyő csapata, amelyet magabiztos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupában Törökszentmiklóson.

Az algyőiek kezdtek jobban a találkozón, a 17. percben már négy góllal elhúztak (8-12), de a hazaiak nem tettek le a győzelemről, és a félidő vége előtt kiegyenlítettek, sőt,

Kocsis László

kihagyott büntetője után a vezetést is megszerezték (14-13). A fordulás után váltott vezetéssel haladtak a csapatok, egészen a 46. percig, amikor először tudtak a vendégek ellépni két góllal (19-21), majd az 51. minutum után egyértelművé vált az algyői fölény, három perccel a vége előtt már 7 gól volt a két fél között (22-29). Az utolsó három percben a hazaiak kicsit kozmetikázták az eredményt, de a továbbjutás egy percig sem volt kétséges.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 1. forduló:

ARAGO Törökszentmiklósi KE - Levendula Hotel FKSE Algyő 25-30 (14-13)

Törökszentmiklós, 50 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.

FKSE Algyő:

Kiss - Béleczki, Laluska 5, Vadkerti 2, Szepesi, Simon 6, Kardos 7.

Csere:

Deák (kapus), Teimel 3, Kocsis 3/3, Ambrus 3/1, Raffai, Magyar, Molnár, Varga 1, Valaczkai.

Edző:

Dankó Ervin.

Kiállítás:

8 perc, ill. 8 perc.

Hétméteres: 5/5, ill. 5/4.

Dankó Ervin:

"A héten felkészültünk a hazaiak nyitott védekezésére, de Gazsó Balázs belázasodott, így beállóból nem tudtunk gólt szerezni. A második játékrészben mi is kinyitottuk, s ezzel hatékonyabbá tettük a védekezésünket, amiből lerohanásos gólokat szereztünk. Mindenki játéklehetőséget kapott, így a mérkőzés jól szolgálta a bajnoki idényre való felkészülésünket."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.