Bulvár

Kezdeményezték négy iraki migráns bíróság elé állítását a gyoda átmászásásáért

Kezdeményezték négy iraki migráns bíróság elé állítását a gyoda átmászásásáért

2015. szeptember 16., szerda
Kezdeményezték négy iraki migráns bíróság elé állítását a gyoda átmászásásáért
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási Ügyészség a szeptember 15-től hatályba lépett törvényi változásokra is figyelemmel a szerda reggelig érkezett rendőrségi előterjesztések alapján négy személy bíróság elé állítását kezdeményezte határzár tiltott átlépésének bűntette miatt.

A tegnaptól hatályos jogszabályi változásokra is tekintettel a határzár tiltott átlépése miatt négy külföldi állampolgárral szemben indult büntetőeljárás szeptember 1-én reggel. A négy vádlott reggel 6 óra körül Röszke külterületén a szerb-magyar államhatáron - Magyarországnak az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területére - lépett be jogosulatlanul oly módon, hogy a gyoda kerítésen átmászott. Az átmászás során a kerítést nem rongálták meg, figyelemmel arra is, hogy azt korábban ismeretlen személyek már kihasították, illetőleg felhajtották. A vádlottak megszegték azon jogszabályi rendelkezéseket is, mely szerint az államhatárt nemzetközi szerződésben, vagy törvényben meghatározott feltételekkel a forgalom számára megnyitott közúti határátkelőhelyen, vagy határátlépési ponton ellenőrzés mellett szabad átlépni. Vádlottak valamennyien iraki állampolgárok. A vádlottakat a rendőrség őrizetbe vette. Vádlottak a cselekmények elkövetését elismerték. A határzár tiltott átlépésének bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében, az őrizet 72 óráján belül a mai napon kezdeményezte terheltek bíróság elé állítását. A rendőrség mindez idáig további 5 migránssal szemben indult 5 bűnügyben kezdeményezte a terheltek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Bíróság előtt az első kerítésmászó migránsok - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=570670

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.