Bulvár

Indítványozta a megyei főügyészség a domaszéki taxisgyilkos előzetes letartóztatását (FRISSÜL)

Indítványozta a megyei főügyészség a domaszéki taxisgyilkos előzetes letartóztatását (FRISSÜL)

2015. szeptember 4., péntek
Indítványozta a megyei főügyészség a domaszéki taxisgyilkos előzetes letartóztatását (FRISSÜL)

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki 1998. szeptemberében ölt meg Domaszék külterületén egy szegedi taxist.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 1998. szeptember 15-én az esti órákban szállt be Szegeden a taxisként dolgozó sértett gépkocsijába és úti célként Domaszéket jelölte meg. A férfi egyébként Szegedre azt megelőzően röviddel érkezett és sem lakóhellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezett. Miután Domaszék külterületére értek, kérte a taxist, hogy kanyarodjon le a műútról egy főútra, majd egy kukoricás mellett kérte, hogy álljanak meg. Ezt követően a hátsó ülésen ülő gyanúsított egy a nála levő kalapáccsal, több alkalommal fejen ütötte sértettet, aki ennek következtében elhalálozott. Mindezeket követően a gyanúsított a sértett holttestét a közeli kukoricásba húzta, majd a taxit értékek után átkutatva azzal a Dunántúl irányába hajtott. A taxit azután Bonyhád külterületén hátrahagyva, az értékekkel együtt eltávozott. A sértett holttestét csak jóval később, az aratás közben találták meg. A gyanúsított cselekménye alkalmas nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására. Gyanúsítottat az időközben kibocsátott európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el és adták át a magyar hatóságoknak. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére. A gyanúsítottal szemben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

Elrendelték az előzetes letartóztatást

A Szegedi Járásbíróság jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit egy 17 évvel ezelőtt elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2015. október hó 04. napjáig tart - írja a Szegedi Törvényszék honlapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.