Közélet

Illegális bevándorlás - Rogán: első a határok megvédése

Illegális bevándorlás - Rogán: első a határok megvédése

2015. szeptember 11., péntek
Illegális bevándorlás - Rogán: első a határok megvédése
Rogán Antal

Magyarország elsődlegesen fontosnak a határok megvédését tartja, a sikeres határvédelemhez pedig a hot spotokat az Európai Unió területén kívül kell kialakítani - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken újságírókkal, miután Budapesten tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Rogán Antal

elmondta: arról tájékoztatta a néppárti frakcióvezetőt, hogy Magyarországon a bevándorlásügyben kialakult helyzet súlyos, "folyamatosan nehezedő nyomás van rajtunk, egy népvándorlást látunk, amelynek az utánpótlása folyamatos a déli határainknál". Magyarország elsődlegesen fontosnak a határok megvédését tartja, hiszen csak így lehet dönteni arról, kit fogadunk be Európába és kit nem - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy ebben egyetértettek

Manfred Weberrel

. Rogán Antal közölte: a sikeres határvédelemhez és ahhoz, hogy Európa maga tudjon döntéseket hozni, az úgynevezett hot spotokat, azaz a befogadótáborokat az EU területén kívül kell kialakítani. A kormánypárti politikus megerősítette, hogy a magyar vezetés ebben a formában nem tudja támogatni a kvótákat, ahogyan azt sem, hogy Magyarország területén százezres nagyságrendű befogadótábor jöjjön létre. A megoldás a határon van, előbb a határvédelmet kell garantálni, és ki kell mondani: Európa nem tud mindenkit befogadni - rögzítette álláspontját Rogán Antal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.