Bulvár

Illegális bevándorlás: a migránsokat nem engedik be a Keleti pályaudvarra (FRISSÍTVE)

Illegális bevándorlás: a migránsokat nem engedik be a Keleti pályaudvarra (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 2., szerda
Illegális bevándorlás: a migránsokat nem engedik be a Keleti pályaudvarra (FRISSÍTVE)
Illegális bevándorlás - Keleti pályaudvar

Már nemcsak a Keleti pályaudvar előtti tér, hanem a szomszédos Bethlen Gábor utca is megtelt migránsokkal - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről szerda délelőtt. A téren továbbra is tüntetnek a bevándorlók.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy több mint százan továbbra is "Germany, Germany" és "lets go Germany"-t skandálva követelik, hogy engedjék őket felszállni a Németországba tartó vonatokra. A környéken leginkább a gyrososok előtt nagy a sor, de nagy a tömeg a Bethlen Gábor utcai mobiltelefon-szaküzletnél, ahol feltöltőkártyákat vásárolnak a migránsok.

Illegális bevándorlás - Keleti pályaudvar

Sok tévés stáb tudósít a helyszínről, az élő közvetítésekhez használatos generátorok köré is tömeg gyűlt, ezek segítségével töltik fel mobiltelefonjaikat a menedékkérők. A Keleti pályaudvar továbbra is le van zárva a migránsok előtt, az egyéb utasok akadálytalanul közlekedhetnek a csarnok felé, és a vonatok is menetrend szerint közlekednek - tapasztalta az MTI tudósítója.

M1: egy csoport hergeli a többi bevándorlót a Keletinél

Migránsok egy csoportja hergeli a többi bevándorlót a Keleti pályaudvar előtt, a Baross téren - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről szerda késő délután. Elmondása szerint két csoportban vannak a tüntetők, az egyik a főbejáratnál, a másik az egyik oldalsó bejáratnál. A tudósító megfogalmazása szerint a "kemény mag" hergeli a többieket, folyamatosan azt skandálva, hogy "Németország, Németország!". A Thököly úton egy időre megbénult a közlekedés, többen a zebrákra feküdtek, de délutánra a helyzet javult, a buszok már közlekednek.

A rendőri sorfal elé vonult a migránsok egy csoportja a Keletinél

A rendőri sorfal elé vonult a migránsok egy csoportja szerda délben a fővárosi Keleti pályaudvarnál - számolt az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről. A tudósítás szerint az válthatta ki az indulatokat, hogy a Készenléti Rendőrség egy csoportja elkezdte felszámolni a Baross térnél lévő sátrakat és matracokat, amelyekben, illetve amelyeken a bevándorlók életvitelszerűen tartózkodnak napok óta. A pályaudvar főbejárata előtt összegyűlt tömeg most is az elmúlt napokban ismert mondatokat skandálta, például azt, hogy "Szabadok akarunk lenni" . Atrocitásra nem került sor, a migránsok rövid idő után elcsendesedtek - mondta az M1 tudósítója, de hozzátette: a tömeg kiszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra változik a helyzet.

Még mindig tart a migránsok demonstrációja, miután egyelőre nem mehetnek be a Keleti pályaudvar csarnokába - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=564712

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.