Közélet

Horgászok és vadászok piknikeznek a Maty-éren

Horgászok és vadászok piknikeznek a Maty-éren

2015. szeptember 7., hétfő
Horgászok és vadászok piknikeznek a Maty-éren
horgasz_vadasz_mj95

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg szeptember 19-én a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége, valamint a Vidáman kft. az első szegedi horgász-vadász pikniket, hogy a látogató családok "munka" közben ismerkedhessenek meg a profi szakemberekkel és a hobbipecásokkal.

Olyan még nem volt a szegedi Maty-ér partján, hogy horgászok és vadászok egyszerre, együtt invitálják a szakmák iránt érdeklődőket egy baráti, piknik jellegű összejövetelre. A családi hangulatú rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyék a gyakran tévesen megítélt horgász és vadász szakmákat, melyhez elismert, neves szaktekintélyeket hívnak a Szegedi Olimpiai Központhoz. Az I. Szegedi Horgász-Vadász Piknik szervezői széles programkínálattal készülnek a szeptember 19-ei eseményre.

Hegyes Zoltántól

, a Csongrád Megyei Vadászszövetség elnökétől megtudtuk, kicsik és nagyon számára is izgalmas, interaktív bemutatókkal gazdagították a programfüzetet. A látogatók íjászkodhatnak, kipróbálhatják a légpuskát, s annak is szemtanúi lehetnek, hogyan dolgoznak és milyen feladatokat látnak el a vadászok hűséges társai, a kutyák. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hagyományteremtő szándék lapul a horgász-vadász piknik mögött, szeretnék ugyanis évről évre megrendezni a családok számára is gazdag, ingyenes eseményt.

Láda Gáspár

, a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke hozzátette, az általános horgász kiállításokról eltérően a szegedi rendezvény vízparton zajlik, ami lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők megismerjék a felszereléseket, a horgászat fortélyait. Összesen 200 horgász közreműködésével már kora reggel elstartol az Oravecz István Emlékverseny, majd a kedvezményes horgászvizsgán és felkészítő oktatáson a megfelelő igazolványokat is beszerezhetik a jelentkezők.

Vidó Ferenc

és

Siroki Dávid

, a magyar feeder válogatott tagjai bemutatót tartanak profi és amatőr versenyzőknek, később pedig

Csernák Zoltán

vezetésével beleshetnek a kuttyogtatás művészetébe. Az egész napos programkavalkádon nem csak tanulni és trükköket elcsípni, hanem mindennapi hal- és vadételeket is kóstolni lehet, illetve a Szegedi Vadaspark jóvoltából állatsimogatót rendeznek be a legkisebbeknek - emelte ki

Makra Orsolya

, a Vidáman kft. ügyvezetője.

Ilyen még nem volt a Maty-ér partján! Horgászok és vadászok együtt: http://szegedma.hu/?p=566920

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.