Kultúra

Hat vidéki rádiós frekvenciát pályáztat meg az NMHH

Hat vidéki rádiós frekvenciát pályáztat meg az NMHH

2015. szeptember 11., péntek
Hat vidéki rádiós frekvenciát pályáztat meg az NMHH

Hat helyi rádiós médiaszolgáltatási pályázat meghirdetéséről és két filmalkotás támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint váci, piliscsabai, gyáli, péceli, esztergomi és dömösi helyi rádiós frekvenciákat pályáztatnak meg, amelyeket közösségi jelleggel lehet hasznosítani. Kizárólag 24 órás műsoridő hasznosítására nyújthatnak be a pályázók érvényes ajánlatot, valamint a felhívás a hálózatba kapcsolódást és a vételkörzet-bővítést lehetővé teszi azzal a feltétellel, hogy a hálózatba kapcsolódó pályázó saját műsoridejéből legalább 4 óra az éjszakai órák nélküli idősávra essen. A testület jóváhagyta az Echo Penisola Kft. kérelmét, így a siófoki és a fonyódi vételkörzetet egymásba kapcsolhatja, a vételkörzetben a Part FM lesz a szolgáltató. Döntöttek továbbá arról, hogy 1,3 millió forinttal támogatják az Escher Károly-pályázaton indult Lukács Csaba rendező dokumentumfilm-tervezetét, amely az iráni embargó utolsó napjait dolgozza fel, valamint 2 millió forint támogatást kap Csuja László a kárpátaljai magyarok helyzetét az orosz-ukrán konfliktusban feldolgozó filmje is. A médiatanács ezek mellett adatszolgáltatás elmulasztása miatt felhívással élt az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. által üzemeltetett Újpesti Közösségi Televízió felé, mert nem tett eleget havi adatszolgáltatási kötelezettségének 2015 májusában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.