Bulvár

Hat év börtönre ítélték a korábbi élettársát bántalmazó kiskunhalasi férfit

Hat év börtönre ítélték a korábbi élettársát bántalmazó kiskunhalasi férfit

2015. szeptember 29., kedd
Hat év börtönre ítélték a korábbi élettársát bántalmazó kiskunhalasi férfit

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy kiskunhalasi férfit, aki napokon át fogva tartotta, megerőszakolta és bántalmazta korábbi élettársát.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérletében, szexuális erőszak és a személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 47 éves vádlottat. A férfi és a sértett 2007 januárjától 2008 nyaráig élettársi kapcsolatban élt egy Kiskunhalas melletti tanyán, majd szétköltöztek, de baráti viszonyuk és szexuális kapcsolatuk folytatódott. Időnként azonban a kölcsönös féltékenység és anyagi okok miatt összevesztek, a férfi ilyenkor többször bántalmazta az asszonyt, aki azonban soha nem fordult a hatóságokhoz. A nő 2012. január 1-jén kiment a vádlott tanyájára, hogy az új év első napjait együtt töltsék. Másnap este azonban anyagi okok miatt újra vita alakult ki köztük. A férfi ököllel többször megütötte és fojtogatta a sértettet, akinek megtiltotta, hogy a tanyát elhagyja, majd belökte az ágyba. Másnap elmentek egy közeli tanyára, de az asszony félelmében nem mert segítséget kérni. Aznap este a vádlott újra ütlegelte és fojtogatta a sértettet, akit azzal is megfenyegetett, hogy nem hagyja el élve a tanyát. Éjszaka - amikor a férfi elaludt - a nő megpróbált megszökni, de a zajra a vádlott fölriadt és megerőszakolta az asszonyt. Másnap jártak Jánoshalmán és Kiskunhalason is, de a nő itt sem mert segítséget kérni. Délután azonban sikerült megszöknie, a lánya segítségével rendőröket hívnia, akik elfogták az őt üldöző férfit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.