Sport

Floorball: felőrölték a Szegedi FE-t

Floorball: felőrölték a Szegedi FE-t

2015. szeptember 16., szerda
Floorball: felőrölték a Szegedi FE-t
floorball_szeged_phoenix19_gs

Nem sikerült a pontszerzés a Szegedi FE számára az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen: a szegediek Érden szenvedtek vereséget a Phoenix vendégeként.

A mérkőzést 8 mezőny játékossal és 1 kapussal kezdte el a szegedi klub, míg az ellenfél 20 játékossal, köztük 2 kapussal állt fel. A Szegedi FE-ben először szerepelt tétmeccsen a héten igazolt kínai Chen Zhe, alias Rorschach. Továbbra sem változtatott taktikáján a szegedi gárda, védekezésben a kombinált védekezést alkalmazták, a centerek zónáztak, míg a többiek embert fogtak. Támadásban meg lehetőleg kevés passzal mihamarabb az ellenfél kapuja elé szerettek volna érni, és lövéssel zárni az akciókat. Ennek jegyében játszottak, míg az ellenfél visszahúzódott a térfelére és onnan próbált kontrázni a meccs elején. Majd a 3. percben Papp Zoltán szerzett gólt Keszthelyi passzából, miután a félpálya magasságából kapura lőtt és játékosok takarásában a kapuban kötött ki a labda (0-1). A szegedi vezetés a következő percig tartott (1-1). Innentől a Phoenix magasabb fordulatra kapcsolt, sorra vezeték a támadásokat, de a kapus, Bak Péter remekül védett, több ziccert és lövést is hárított. Míg a Szeged támadásai kissé kapkodóssá váltak, kevés igazi gólhelyzet alakult ki. A hazai csapat fölénye a 18. percben vált góllá egy szép távoli lövés eredményeként (2-1). Jó védekezésnek és remek kapus teljesítménynek köszönhetően következhetett a szünet. Második harmad elején letámadott a hazai csapat és a 24. percben kétgólossá vált az előnyük (3-1). Innen még tartotta a csapat magát, de a mérkőzés feléhez érve fejben és talán fizikailag is felőrölte a kétszeres túlerő, hisz hét perc alatt hat gólt is szerzett a Phoenix, közte még időt is kért a szegedi csapat, de kevés sikerrel, így a 37. percben 9-1 volt az eredményjelzőn. Utolsó harmadban kicsit kiengedett a Wizards így többet volt az ellenfél térfelén a Szeged, de csak helyzetekig jutott a gárda, gólt nem sikerült szerezni. Védekezésben időként elcsúszott a Szeged és így könnyen került helyzetbe az ellenfél, de volt blokkolás és további védések a kapus révén. Az újabb gólokat azonban így sem kerülhette el az SZFE: a harmadban további öt gól terhelte a szegedi kaput, így a végeredmény 15:1 lett. Két edzés után és a több játékossal felálló hazai csapattal szemben a tisztás helytállással erre volt képes a SZFE. A kínai játékos jól mutatkozott be, csapatjátékban kell fejlődnie és későbbiekben a csapat hasznára válhat. A Szegedi FE legközelebb vasárnap 11 órakor a Fodor József szakközépiskolában a DEAC-ot fogadja.

Floorball Férfi OB2, 1. forduló

Phoenix Wizards - Szegedi FE 15 - 1 (2-1; 6-0; 7-0)

A szegedi pontszerzők:

Keszthelyi (0+1), Papp Z. (1+0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.