Kultúra

Díszpáholyban ül az első Szabadtéri-jegyvásárló

Díszpáholyban ül az első Szabadtéri-jegyvásárló

2015. szeptember 11., péntek
Díszpáholyban ül az első Szabadtéri-jegyvásárló
szegedi_szabadteri

A héten jelentették be a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorát, amely máris hihetetlen népszerűségnek örvend. Az első jegyvásárló az új bemutatóként színre kerülő szuperprodukciót, az Ének az esőben musicalt nézi meg nyáron, a Dóm téren. Őt meglepetésként a jövő évi nyitóelőadásra is meghívta a fesztivál.

Az első jegyvásárló már röviddel a 2016-os műsor bejelentése után megérkezett a Szegedi Szabadtéri Játékok jegyirodába, hogy minél előbb biztosítsa lehető legjobb helyét a hatalmas nézőtéren. A hölgy – aki nevét nem szeretné nyilvánosságra hozni – párjával együtt érkezik majd jövő nyáron az Ének az esőben egyik pénteki előadására. „Az interneten értesültem róla, hogy ezen a napon kezdődik a jegyértékesítés – mondta el kérdésünkre. – Tisztában vagyok vele, hogy a nézők rögtön lecsapnak a legjobb helyekre, ezért mi mindig igyekszünk már ősszel megvenni a belépőket, hogy oda tudjunk ülni, ahol szeretünk. A musicaleket szeretjük legjobban, ezért választottuk az Ének az esőbent. A tavalyi műsorból A nyomorultak és a Mamma Mia! mellett a Tévedések vígjátékát is láttuk, és nagyon tetszett mindegyik.” Az igazgatóság szerette volna értékelni az első jegyvásárló lelkesedését és gyorsaságát, ezért meglepetéssel készültek a hölgynek. Megvásárolt belépője mellé meghívást kapott a 2016-os évad nyitóelőadására, A bolygó hollandi premierjére, méghozzá díszpáholyba. Az összes Dóm téri produkció nagy népszerűségnek örvend, mindegyikre voksolt már belépő vásárlásával a közönség. Az első jegyértékesítési napon annyi belépőt vettek személyesen és interneten a leendő nézők, hogy az a tavalyi első napos adatokat is meghaladta. A legtöbb tikett az új bemutatóként színre kerülő szuperprodukcióra, az Ének az esőben musicalre és a két éve hihetetlen sikernek örvendő Mamma Miára fogyott. De vettek már jegyet az Én és a kisöcsém operettre, A bolygó hollandi operára, a Drakula utolsó tánca táncjátékra és a tavalyról visszatérő Tévedések vígjátékára és A nyomorultakra is.

A jegyárak nem emelkedtek

A jövő évi előadásra szóló jegyek ára nem emelkedett, a legolcsóbb belépő 2900, a legdrágább pedig 15750 forintba kerül. Az akciós bérletértékesítés szokás szerint a karácsonyi kampányidőszakban kezdődik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.