Közélet

Csongrád megyei LMP: Schiffer András vonja vissza a menedékkérők nyomon követésére tett javaslatát

Csongrád megyei LMP: Schiffer András vonja vissza a menedékkérők nyomon követésére tett javaslatát

2015. szeptember 16., szerda
Csongrád megyei LMP: Schiffer András vonja vissza a menedékkérők nyomon követésére tett javaslatát

Az LMP Csongrád megyei területi szervezete felszólítja Schiffert Andrást, a párt parlamenti frakcióvezetőjét, hogy vonja vissza 24 pontos, az illegális bevándorlásra vonatkozó javaslatcsomagja egyik passzusát. Az erről szóló közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Az LMP Csongrád megyei területi szervezetének közleménye

A hétvégén Schiffer András parlamenti képviselő bemutatta az LMP 24 pontos javaslatcsomagját, amely több előremutató javaslat mellett egy, a mi értékrendünkkel teljesen ellentétes, így számunkra elfogadhatatlan pontot is tartalmaz. Ez “...válsághelyzet esetén nyomkövető berendezéssel tenné lehetővé azon menedékkérők nyomon követését, akik menekültügyi eljárását egy hónap alatt nem sikerült lefolytatni...” - Nyomkövetővel történő megfigyelést bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható emberek esetén lehet alkalmazni, ahol fennáll a bűnismétlés vagy szökés gyanúja. Számunkra elfogadhatatlan a háború elől menekülő emberek eleve bűnösként történő kezelése, dehumanizálása (az ötlet a kutyák kötelező mikrochipjét idézi). - A javaslat ráadásul olyan körülmények fellépése esetén korlátozná jogaikban a menekülteket, melyekre semmiféle ráhatásuk nincs, hiszen kérelmük elbírálásának sebessége nem tőlük függ. A javaslat hatása túlmutat a menekültválságon. Megvalósulása esetén arra teremtene precedenst, hogy Magyarországon egy jól elkülöníthető embercsoport tagjai - akár előítéletek alapján is - vélelmezett társadalmi kockázatra hivatkozva bizonyos jogaiktól automatikusan megfoszthatóak. Véleményünk szerint ez a pont az LMP Alapító nyilatkozatában foglaltakkal is ellentétes. „Elkötelezettek vagyunk az emberi jogok, az egyéni és közösségi szabadságjogok védelme, az emancipáció és a jogkiterjesztés eszméi mellett. A politikai kérdésekre intézményes megoldásokat keresünk, elkötelezettek vagyunk a demokratikus intézményekben megvalósuló önrendelkezés mellett, elutasítjuk a tekintélyelvű vagy erőszakos megoldásokat.” „fontos a közösség és a kulturális önazonosság, de a kirekesztő közösségfelfogás vállalhatatlan.” Politikai elveink - az LMP Alapító nyilatkozata A fentiek alapján felszólítjuk Schiffer András egykori jogvédő aktivistát, mint a törvénymódosítást hivatalosan benyújtó képviselőt, hogy vonja vissza ezt a javaslatot.

Az LMP Csongrád megyei területi szervezete felszólítja Schiffer Andrást, vonja vissza a menedékkérők nyomon követésére tett javaslatát - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=570792

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.