Kultúra

Csongrád megye is képviseltette magát a Magyar Értékek Napján + FOTÓK

Csongrád megye is képviseltette magát a Magyar Értékek Napján + FOTÓK

2015. szeptember 15., kedd
Csongrád megye is képviseltette magát a Magyar Értékek Napján + FOTÓK
11951674_712598628870183_5075824446817149597_o

A Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével közösen rendezte meg 2015. szeptember 12-én a Magyar Értékek Napját Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. A színpadi produkciók mellett 19 megye és hat határon túli értékpavilon várta az érdeklődőket. Interaktív játszóház, mesterségbemutatók, táncház, agár- és lovagsimogató; csak néhány programelem a közel tízórás, ötszáz fellépőt mozgató esemény kínálatából.

Az eseményen Csongrád megye képviseletében

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke helyezte el a Magyar Értékek Vándortérképén a megye értékeiből összeállított terménykosarat. A Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkáját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark honfoglalás kori viseletbe öltözött munkatársai segítették, a Magyar Agár Hagyományőrség agarászbemutatót tartott, és még számos tárgy és kiadvány képviselte megyénk értékeit. Az értékőrző program este a Szent István Bazilikában

Sebestyén Márta

Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész és a Hunyadi Véndiák Kórus közös lélekemelő hangversenyével zárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.